Başkan Sekmen Hz İmam Hüseyin ve Kerbela Şehitlerini Anma Programı'na katıldı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen,  “İmam Hüseyin ve Kerbela Şehitlerini Anma Programı”na katıldı. Başkan, ''Zalimin zulmü varsa, mazlumun da Allah'ı var dedi..

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Erzurum Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Engin ve STK ların katılımıyla, Hazreti Muhammed'in(S.A.V) torunu Hazreti Hüseyin ve 72 yareninin Kerbela'da katledilmesinin 1385. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.. Muharrem ayının Kerbela şehitlerini anmak için bir araya gelen insanlar dualar etti..

(Alevi-Bektaşiler Ehlibeyt muhabbetini kendilerine yol edinmişlerdir. Yolları, erkânları Ehlibeyt aşkı ve hayatları üzerine teşekkül etmiştir. Bu sebeple onlar için Muharrem ayı, Kerbela hüznüne bürünmeyi ifade eder. Kerbela'da çekilen acılara ortak olmayı, Hüseyin ile haldaş olmayı dilerler..Tüm müslüman aleminin ortak hüznüdür bu olay..)

Aşure Günü ise, (Muharren ayının 10. günü İslam tarihinde önemli olayların yaşandığı bir gün olarak kabul edilir. Bu gün, Nuh'un gemisinin tufandan kurtulması ve Musa Peygamber'in Kızıldeniz'i geçmesi gibi mucizevi olaylarla anılır)

''Erzurum Hz.Hüseyin Cem'' evi tarafından düzenlenen etkinlikte, duygusal anlar yaşandı. Programa katılanlar, tarihi olayları hatırlamanın önemini vurgulayarak, Kerbela'nın insani değerler açısından önemini yeniden hatırlama fırsatı buldular.

Kerbela şehitleri için okunan mersiye ve ağıtlara eşlik ettiler..

 Cem Evi dedesi Ertürk Kahraman'nın ricası üzerine konuşma yapan Başkan Sekmen;

Şu an burada bulunan sevgili alevi kardeşlerimi hürmetle muhabbetle selamlıyorum.. Muharrem ayımız mübarek olsun! aşiren günümüz mübarek olsun! dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

''Hepimiz Kerbela şehitlerimizi bu mübarek Muharrem ayında andık..Zalimlerin zulmü varsa, mazlumların da Allah'ı var.. O çekilen çileleri sıkıntıları burada kıymetli dedeleriniz yine sanatçılarımız dile getirdiler.. Alemlere rahmet  olarak gönderilen Hz Peygamber efendimizin çok kıymetli kızı Hz Fatıma validemiz ve onun çok kıymetli eşi Peygamber efendimizin damadı Hz. Ali efendimiz ve onlardan meydana gelen Hasan, Hüseyin efendilerimizi hayırla yad ediyoruz.. 

Hüseyin efendimizin kerbelada çektiği sıkıntıları, zalimlerin o gün hunharca tertip ettikleri oyunları hep okuyoruz, duyuyoruz ve biliyoruz.. Allah zalimlere fırsat vermesin..Hz Hüseyin efendimizin mekânı cennet olsun, şefaatine bizleri nail eylesin.. Allah bir daha böyle günleri göstermesin.. Ama biliyoruz ve görüyoruz ki, dünyamızda zalimlerin zulmü bitmeyecek.. Bir imtihan dünyasında bulunuyoruz.. Allah zulmetmeden adil bir şekilde görev yapmayı, bu toplumda yaşamayı hepimize nasip etsin  ve imtihanını kazanan kullarından eylesin..

 ''Bu geceden dolayı da davetten dolayı da Cemevi dernek başkanımız ve kıymetli dedelerimize de buradan teşekkürlerimi sunuyorum'' diyerek sözlerine devam eden Başkan Sekmen;

''Kıymetli davetiler,  bunu da belirtmekten geçemeyeceğim..Bu toplumda insanlarımız mutlu bir şekilde yaşasınlar, birbirlerine saygı duysunlar istiyoruz..Bu amaçla Türkiye'de belki bu cemevlerine vesile olmuş bir kardeşinizim. Samandıra'dan, Kartal'dan başladık ve  burada da bir cemevi açmak bize nasip oldu.. Biz devlet millet kaynaşmasını arz ediyoruz.. insanlarımız değerlerini yaşasınlar istiyoruz..
Devletin, içinde barındırdığı vatandaşlarına saygı duyarak,  kültürlerine-değerlerine değer verdikçe, gücü artar..Hamdolsun bugün böyle bir birlikteliği beraberliği sağladık..Hep beraber hüzünlendik..Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın,daim olsun.. 
Biz var oldukça cemevlerimizin ihtiyaçları karşılanacak..
Biz her zaman buralara siyaseti sokmamayı hedefledik.. Buralar siyaset üstü yerler..Toplumumuzun bu gibi değerlerine  saygı duymak, buraların yücelmesine katkı sunmakta bizim vazifemizdir. dedi.. 
Program sonunda Cem evi dedesi Ertürk Kahraman günün anlamına binaen  Hz Ali (r.a) efendimizin kılıcı zülfikar tablosunu Başkan Sekmen'e  hediye etti..