YEE Başkanı Prof. Dr. Aliy: “Türkiye’nin köklü kültürel değerlerinin doğru kaynaklar tarafından anlatılması önem arz ediyor”

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Aliy, yaptığı yazılı açıklamayla 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı.
Enstitü Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Aliy, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kapsamında kamu diplomasisinin önemli unsurlarından iletişim ve medya alanlarında enstitünün gerçekleştirdiği projelere değindi.

“İletişim ve medya odaklı projeler yürütülüyor”
Enstitü Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Aliy yazılı açıklamasında, “Enstitü olarak dünya çapında yürüttüğümüz kamu diplomasisi ve kültürel diplomasi çalışmalarımızda, kültürel etkileşimin yanı sıra iletişim ve medya alanlarına yönelik projeleri de hayata geçiriyoruz. Ülkemizin uluslararası arenada sahip olduğu başarılarının, köklü ve zengin kültürel değerlerinin doğru ve güvenilir kaynaklar tarafından anlatılması büyük önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

“Türkiye ile diğer ülkeler arasında medya alanında iş birlikleri geliştiriliyor”
Başkan Prof. Dr. Aliy, “Bu doğrultuda, Türkiye’ye ve Türk kültürüne dair hususların uluslararası alanda yüksek çarpan etkili bir görünürlüğe sahip olabilmesi için Türkiye’den ve diğer ülkelerden medya kurumlarının önde gelen mensuplarının bir araya getirildiği stratejik iletişimi odak noktasına alan ‘Medya Buluşmaları’ adlı faaliyet serisini hayata geçirdik. Söz konusu faaliyet serisi aracılığıyla Türkiye ile diğer ülkeler arasında medya alanında iş birlikleri geliştirilmesine ve medya bağlamında uluslararası ilişkilerin güçlendirilmesine önemli ölçüde katkı sunuluyor. Yurt içinde ve yurt dışında 7 gün 24 saat büyük bir özveriyle çalışmalarını yürüterek dezenformasyonla mücadele eden, büyük ve güçlü Türkiye’yi tüm dünyaya anlatan kıymetli medya mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” şeklinde açıklamasını tamamladı.

Dünyanın farklı yerlerinde medya iletişim ağı genişliyor
Yunus Emre Enstitüsü, “Medya Buluşmaları” adlı faaliyet serisi kapsamında Bosna Hersek, Sırbistan, Arnavutluk, Romanya, Meksika, Venezuela ve Mısır’da gerçekleştirdiği etkinliklerle medya alanında önemli isimleri bir araya getirdi. “Medya Buluşmaları” etkinliklerinde Türkiye ile diğer ülkeler arasında medya ilişkilerini üst seviyelere taşıyacak atılımlar ve medya alanında yapılabilecek iş birlikleri ele alındı.