NEÜ, uluslararası iş birliği ağını büyütmeye devam ediyor

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), Kazakistan’ın Türkistan şehrinde bulunan Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi ile “Akademik İş Birliği Anlaşması” imzaladı.
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), uluslararasılaşma strateji hedeflerine ulaşmak amacıyla attığı adımlara bir yenisini daha ekledi. NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, NEÜ Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Birekul ve NEÜ Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Prof. Dr. Fırat Yaldız, Kazakistan’ın Türkistan şehrinde bulunan Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası göç Türk-Kazak Üniversitesine iş birliği ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ve Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Naci Genç, iki üniversite arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla “Akademik İş Birliği Anlaşması” imzaladı. İki üniversite arasında ortak projeler hazırlanması, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi, ortak yayınlar gibi konuların görüşüldüğü toplantıya Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dr. Mustafa Giritlioğlu, Prof. Dr. Casim Avcı, Prof. Dr. Selahattin Avşaroğlu ve Dr. Mehmet Kamil Yaşaroğlu katıldı.

“Uluslararasılaşmaya çok önem veriyoruz”
İş birliği anlaşması sonrası açıklamalarda bulunan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, üniversite olarak uluslararası iş birliklerine önem verdiklerini ifade ederek, “Bu çerçevede kurulmuş idari birimlerimiz ve koordinatörlüklerimiz var. Necmettin Erbakan Üniversitesi özel sektör ve kamu kurumları ile kurduğu güçlü bağlar ile ön plana çıkan bir üniversite. Yükseköğrenimin sürekli artan uluslararasılaşmasının farkındayız. Bu nedenle uluslararası iş birliği anlaşmaları imzalayarak öğrencilerimizi ve akademisyenlerimizi dünya çapındaki girişimlerde yer almaları için aktif olarak desteklemeye devam ediyor, ayrıca uluslararası lisans ve lisansüstü öğrencileri, genç araştırmacıları ve tanınmış akademisyenleri üniversitemizde ağırlıyoruz” dedi.