Medical Point, ‘İşaret Dili’ eğitimi ile engelleri aştı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi çalışanları 23-29 Eylül İşitme Engellileri Haftası nedeniyle, eğitmen ve çevirmen Melek Uslular ile Özlem Özer’den işaret dili eğitimi aldı. Eğitimde, işitme engelli bireylerle iletişim kurmanın yolları da paylaşıldı.
İEÜ Medical Point Hastanesi, 23-29 Eylül İşitme Engellileri Haftası kapsamında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk İşaret Dili Eğitmen ve Çevirmenleri Melek Uslular ve Özlem Özer’in katılımıyla, toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla işaret dili eğitimi düzenlendi. Eğitime, hastanenin çalışanları ve yöneticileri katıldı. Çalışanlar, 2 saatlik eğitim boyunca işaret dili alfabesini öğrendi. Etkinliğin sonunda, tüm çalışanlar işaret dili alfabesi ile isimlerini yazdı.

Küçük bir adım büyük değişim
Eğitimde, işitme engelli bireylerle daha iyi ve etkin iletişim kurmanın yolları da aktarıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk İşaret Dili Eğitmen ve Çevirmen Melek Uslular, “İşaret dili, işitme engelliler ve sağırlarla iletişim kurmanın en temel yollarından biridir. Ancak, bu dil yalnızca işitme engellilere değil, toplumun tamamına hitap eden bir iletişim aracıdır. İşaret dilinin yaygınlaşması, işitme engellilerin topluma daha aktif katılımını sağlar. Toplumsal farkındalık, işaret dilini öğrenmek ve kullanmakla başlar. Hepimiz, küçük adımlarla büyük değişimlerin önünü açabiliriz.” dedi.

Eşit bir toplum
İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk İşaret Dili Eğitmen ve Çevirmen Özlem Özer de, “İşitme engelliler ve sağırlarla etkili iletişim kurmak, işaret dilini öğrenmekle mümkündür. Bu sadece bir beceri edinmek değil, aynı zamanda erişilebilir ve eşitlikçi bir toplum oluşturmanın bir parçasıdır. Herkesin işaret dili öğrenmesi, iletişim hakkını güvence altına alır ve toplumsal bütünlüğü sağlar. İşaret dili, herkesin eşit ve bağımsız bir iletişim kurması için gerekli bir araçtır. Bizler, bu dilin yaygınlaşmasıyla, engellilerin tam katılımını destekleyen bir toplum için mücadele etmeliyiz." diye konuştu