Murzioğlu: “Kültür Yolu Festivali, Samsun’a büyük değer kattı”

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, konserlerden sergilere, tiyatrodan opera ve bale gösterilerine, söyleşilerden atölyelere, çocuk etkinliklerinden dijital sanatlara kadar kentin dört bir tarafından devam eden Kültür Yolu Festivali’nin Karadeniz’in cennet köşesi Samsun’un turizm potansiyeline büyük bir değer kattığını söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, 16 şehirde, toplamda 8 ay sürecek, sanatı, kültürü, tarihi, tek bir noktada birleştirmeyi amaçlayan; Türkiye’nin En Büyük Festivali’nin son durağı Samsun’da etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor. Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, konserlerden sergilere, tiyatrodan opera ve bale gösterilerine, söyleşilerden atölyelere, çocuk etkinliklerinden dijital sanatlara kadar rekor sayılacak 600’e yakın etkinliğin organize edildiği Kültür Yolu Festivali’nin Samsun’un turizm potansiyeline büyük bir değer kattığını söyledi. Kapsamlı festival için emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Salih Zeki Murzioğlu, “Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin dördüncü ayağı olan ilimizin dört bir köşesinde nereye gitsek bir etkinlikle karşılaşıyoruz. Kısacası festivali adeta iliklerimize kadar yaşıyoruz. İlimiz ayrıca düzenlenen etkinlik sayısıyla da rekor kırmaya aday. Harika etkinlikler oluyor. Bize böylesi festival coşkusunu yaşatan başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız olmak üzere, festivalde büyük emeği geçen, festivalin kusursuz olması için yoğun çaba harcayan başta Sayın Valimiz Orhan Tavlı ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Halit Doğan olmak üzere tüm herkese camiam adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Turizmde markalaşma yönünde önemli bir adım atacağız”
Festivalle birlikte Samsun’un çok sayıda misafiri de ağırladığını belirten Murzioğlu, “Hepimizin bildiği gibi Samsun tarihi Eski Taş Çağı’na kadar uzanır. İlimiz bir sanayi, tarım, sağlık kenti olduğu kadar köklü tarihi geçmişiyle, yaylalarıyla, kaplıcalarıyla, kayak merkeziyle, kanyonuyla, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’yle, ormanlarıyla, deniziyle, kumsallarıyla, eşsiz doğasıyla, birçok zenginliğiyle ayrıca turizm kenti de. Ayrıca, festival kapsamında ilk kez düzenlenen gastronomi etkinlikleri sayesinde de yerel lezzetlerimizi tanıtma fırsatı buluyoruz. Turizm açısından büyük bir potansiyele sahibiz ama turizmden maalesef yeteri kadar pay alamıyoruz. İlimiz turizmini ciddi yerlere taşımak için hepimize büyük görevler düşüyor. Hep birlikte turizmimizin gelişmesine odaklanmalıyız. Kentimizi çok daha iyi tanıtmak, çok daha güzel noktalara getirmek adına Kültür Yolu Festivali de büyük bir fırsattır. Festival sayesinde Karadeniz’in cennet köşesi ilimizin sadece ülkemizde değil, tüm dünyada bilinirliğinin artacağına inanıyorum. Ama en önemlisi, şehrimizin uluslararası anlamda markalaşması yönünde çok önemli bir adım atmış olacağız. Geçmişten bugüne bölgenin buluşma noktası olan Samsun’un böyle kıymetli kültürel etkinliklere ev sahipliği yapmasını çok önemsiyoruz. Bu festival her bir faaliyetiyle bölge halkını bir araya getirdi. Samsun hizmet sektöründe de çok iyi bir konumda. Konaklama tesisleri, kafeleri, restoranları çok nitelikli. Bu festival şüphesiz ekonomik anlamda da bir canlılık sağladı. Bu festivalimizin unutulmaz anılarla misafirlerimizin hafızalarında yer alacağına eminim. Her yıl tekrarlayan ve artan etkinliklerle Samsun halkıyla bu kültürel etkinliklerin buluşmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.