Yaşar Üniversitesi İşletme Fakültesi Türkiye’de ilk 5’te
İspanyol SCIMAGO Lab kuruluşunun hazırladığı SCIMAGO Institutions Ranking (SCIMAGO Kurumlar Sıralaması) alan sıralamaları 2024 yılı sonuçları açıklandı. SCOPUS veri tabanını kullanan SCIMAGO sıralaması, veri tabanında yer alan 11 başlığa göre alan sıralamalarını yayınladı. Bunlardan biri olan İşletme, İş İdaresi ve Muhasebe alanında Yaşar Üniversitesi, Türkiye’deki 59 üniversite arasında 5’inci, vakıf üniversiteleri arasında ise ilk sırada yer aldı. Dünyada ise 965’inci sırayı elde eden Yaşar Üniversitesi, işletme alanındaki başarısını tescilledi.
Sıralamalar önemli bir referans noktası
Yaşar Üniversitesi Araştırma ve Yenilikçilikten Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yiğit Kazançoğlu, “Üniversitemiz uluslararası akademik sıralamalarda büyük başarı göstermeye devam ediyor. Bu başarı, üniversitemizin uzun yıllara dayanan kalite anlayışının, yenilikçi ruhunun ve kararlılığının bir göstergesidir. İşletme Fakültemizdeki öğretim üyelerimizin ve araştırma görevlilerimizin azimli çalışmaları ve tutkulu gayretleri olmadan bu noktaya ulaşmak mümkün olmazdı. Her biri, kendi alanında öncü araştırmalar yaparak, katma değer katan çalışmalar gerçekleştirerek bu başarının temelini oluşturdu. SCIMAGO Kurumlar Sıralaması’ndaki bu başarı, Yaşar Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası alanda daha da tanınmasına ve tercih edilmesine imkan tanıyacak önemli bir referans noktasıdır. İlerleyen dönemlerde de bu başarıyı sürdürmek ve daha ileriye taşımak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.
Vakıf üniversiteleri arasında ilk sırada
Yaşar Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr.Fehmi Baklacı ise “Üniversiteleri Araştırma, Yenilikçilik ve Toplumsallık kriterlerini baz alarak değerlendiren SCIMAGO sıralamalarına göre İşletme Fakültemizin tüm Türkiye vakıf üniversiteleri arasında ilk sırada yer alması tüm fakültemiz için büyük bir gurur kaynağıdır. Bu sonuç, fakültenin öğretim üyelerin kalitesinin uluslararası ölçütte kabul gördüğünün net bir göstergesidir. Temel hedef olarak Araştırma ve Yenilikçilik kriterlerinde mevcut kalite ve etkinliği korumanın yanında özellikle son dönemde fakültenin sosyal ağlarının daha da yoğun kullanımıyla birlikte Toplumsallık kriterinde de ilerleme sağlayacaklarına inanıyorum” diye konuştu.