Erzurum'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Törenlerle Kutlandı.

YEREL (EHA) - ehaber.tv.tr | 30.08.2024 - 17:54, Güncelleme: 30.08.2024 - 18:11
 

Erzurum'da 30 Ağustos Zafer Bayramı Törenlerle Kutlandı.

ehaber/EHA
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü ilimizde düzenlenen törenlerle kutlandı. Havuzbaşı’nda, Atatürk Anıtı’na Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in çelenk sunumu ile başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu. Bayramlaşma töreni için Valilik Makamına geçen Vali  Çiftçi, burada Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile birlikte tebrikleri kabul etti. Hastaneler Caddesi'nde devam eden kutlama programlarında, Vali Çiftçi, Tümgeneral Altuğ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, askeri araçla vatandaşları selamladı. Törende Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Türk Silahlı Kuvvetler adına yapılan konuşmaların ardından öğrencilerin okuduğu şiirler ile program devam etti. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ve halk oyunu ekiplerinin gösterilerinin ardından program, geçit töreni ile sona erdi. Törene; Erzurum Milletvekilleri Mehmet Emin Öz, Prof. Dr. Kâmil Aydın, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Türkez, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Engin Avcı, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, MHP İl Başkanı Adem Yurdagül, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.
ehaber/EHA

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü ilimizde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Havuzbaşı’nda, Atatürk Anıtı’na Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in çelenk sunumu ile başlayan törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu.

Bayramlaşma töreni için Valilik Makamına geçen Vali  Çiftçi, burada Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile birlikte tebrikleri kabul etti.

Hastaneler Caddesi'nde devam eden kutlama programlarında, Vali Çiftçi, Tümgeneral Altuğ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, askeri araçla vatandaşları selamladı.

Törende Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Türk Silahlı Kuvvetler adına yapılan konuşmaların ardından öğrencilerin okuduğu şiirler ile program devam etti.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ve halk oyunu ekiplerinin gösterilerinin ardından program, geçit töreni ile sona erdi.

Törene; Erzurum Milletvekilleri Mehmet Emin Öz, Prof. Dr. Kâmil Aydın, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Türkez, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Engin Avcı, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, MHP İl Başkanı Adem Yurdagül, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Erzurum HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ehaber.tv.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.