Kütahya’da Doç. Dr. Derya Berikten’in yürüttüğü projeye destek

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.04.2024 - 14:01, Güncelleme: 03.04.2024 - 13:30
 

Kütahya’da Doç. Dr. Derya Berikten’in yürüttüğü projeye destek

Kütahya’da Doç. Dr. Derya Berikten’in yürüttüğü projeye destek
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derya Berikten’in yürüttüğü proje, desteklenecek.Doç. Dr. Derya Berikten’in yürütücü, Iğdır Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Tülek’in araştırmacı ve bir lisansüstü öğrencisinin bursiyer olarak görev alacağı "Sıcak su kaynaklarından izole edilen termofilik funguslardan lakkaz enzimlerinin tanımlanması ve boya giderimi potansiyellerinin belirlenmesi" başlıklı proje, desteklenmeye değer bulundu.Çalışma hakkında bilgi veren Berikten, projenin daha önce kendisinin izole edip ve moleküler tanımlamalarını yapmış olduğu termofilik funguslardan tekstil endüstrisinin ihtiyaçlarına uygun yeni lakkaz enzimlerinin tanımlanması, üretimi ve boya giderim potansiyelleri noktasında önem taşıdığını ifade etti. Berikten, “Termofilik fungusların çeşitli enzimleri, geniş bir pH aralığında aktivite gösterebilen termostabil enzimler olmaları sebebiyle ön plana çıkmakta ve bilimsel çalışmalara da konu olmaktadırlar. Lakkaz enzimi açısından henüz potansiyelleri ortaya çıkarılmamış olan bu doğal izolatların araştırılmasının literatüre önemli bir katkı sunacağı ve ileride gerçekleştirilecek projelere de ışık tutacağı kanaatindeyiz” dedi.
Kütahya’da Doç. Dr. Derya Berikten’in yürüttüğü projeye destek
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derya Berikten’in yürüttüğü proje, desteklenecek.
Doç. Dr. Derya Berikten’in yürütücü, Iğdır Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Tülek’in araştırmacı ve bir lisansüstü öğrencisinin bursiyer olarak görev alacağı "Sıcak su kaynaklarından izole edilen termofilik funguslardan lakkaz enzimlerinin tanımlanması ve boya giderimi potansiyellerinin belirlenmesi" başlıklı proje, desteklenmeye değer bulundu.
Çalışma hakkında bilgi veren Berikten, projenin daha önce kendisinin izole edip ve moleküler tanımlamalarını yapmış olduğu termofilik funguslardan tekstil endüstrisinin ihtiyaçlarına uygun yeni lakkaz enzimlerinin tanımlanması, üretimi ve boya giderim potansiyelleri noktasında önem taşıdığını ifade etti. Berikten, “Termofilik fungusların çeşitli enzimleri, geniş bir pH aralığında aktivite gösterebilen termostabil enzimler olmaları sebebiyle ön plana çıkmakta ve bilimsel çalışmalara da konu olmaktadırlar. Lakkaz enzimi açısından henüz potansiyelleri ortaya çıkarılmamış olan bu doğal izolatların araştırılmasının literatüre önemli bir katkı sunacağı ve ileride gerçekleştirilecek projelere de ışık tutacağı kanaatindeyiz” dedi.

Kütahya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ehaber.tv.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.