Kahraman Askerlerimizden Muhteşem Bayram Konseri

YEREL (EHA) - ehaber.tv.tr | 30.08.2024 - 04:49, Güncelleme: 30.08.2024 - 05:42
 

Kahraman Askerlerimizden Muhteşem Bayram Konseri

ehaber/Sema ÖRS
Erzurum’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu, 9. Kolordu Bölge Bando Komutanlığı Hafif Müzik Orkestrası’nın verdiği halka açık konserle doruğa ulaştı. Yakutiye Kent Meydanı’nda düzenlenen etkinlik, Erzurum Valiliği’nin organizasyonuyla gerçekleşti. Konserin orkestra şefliğini Bando Albay Murat Keskin üstlendi. Solist olarak sahne alan Bando Kıdemli Başçavuş Osman Sümer ve Bando Kıdemli Başçavuş Okan Kılıç, seslendirdikleri türküler ve marşlarla izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Vatandaşlar, zaman zaman solistlere eşlik ederek coşkuya ortak oldular. Etkinliğe, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ’un yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Konser, Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünde Erzurum halkı için anlamlı bir kutlama ortamı oluşturdu.. Bu tür etkinlikler, milli bayramların coşkusunu ve önemini bir kez daha hatırlatırken, halkın birlik ve beraberlik duygusunu pekiştiriyor. Erzurum’da düzenlenen bu konser de, okunan son şiir ise, Zafer Bayramı’nın ruhunu en güzel şekilde yansıttı.. Milli Mücadeleye destek olmak için canı pahasına savaşan Karakol Cemiyeti'nden; Yenibahçeli Şükrü'ye, Hamza Grubu'ndan Yüzbaşı Seyfettin'e, Mim Mim Grubu'ndan Topkapılı Mehmet Cambaz'a selam olsun. İmalat-ı Harbiye'den Eyüp Bey'e, Berzenci Grubu'ndan Ahmet Berzenci'ye, Ferhat Grubu'ndan Mustafa İzzet'e selam olsun. Yahya Kaptan'a Ali Çetinkaya'ya, Şahin Bey'e, Sütçü İmam'a ve Ahmet Hulusi Efendi'ye selam olsun. Kadınlarımız Erzurum'lu NeneHatun'a Ayşe Çavuş'a, Halime Çavuş'a, Asker Saime'ye, Melek Hanım'a, Rahime'ye, Kara Fatma'ya ve Gördesli Makbule'ye bin selam olsun. Daha önce Erzurum'da, Çanakkale'de, Conkbayırı'nda, Kemalyeri'nde ve daha sonra Adana'da, Maraş'ta, Sakarya'da, Urfa'da, Afyon'da ve  Antep'te Mehmetciklere, Mustafa Kemal'lere selam olsun..!
ehaber/Sema ÖRS

Erzurum’da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu, 9. Kolordu Bölge Bando Komutanlığı Hafif Müzik Orkestrası’nın verdiği halka açık konserle doruğa ulaştı.

Yakutiye Kent Meydanı’nda düzenlenen etkinlik, Erzurum Valiliği’nin organizasyonuyla gerçekleşti. Konserin orkestra şefliğini Bando Albay Murat Keskin üstlendi.

Solist olarak sahne alan Bando Kıdemli Başçavuş Osman Sümer ve Bando Kıdemli Başçavuş Okan Kılıç, seslendirdikleri türküler ve marşlarla izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Vatandaşlar, zaman zaman solistlere eşlik ederek coşkuya ortak oldular.

Etkinliğe, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ’un yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Konser, Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünde Erzurum halkı için anlamlı bir kutlama ortamı oluşturdu..

Bu tür etkinlikler, milli bayramların coşkusunu ve önemini bir kez daha hatırlatırken, halkın birlik ve beraberlik duygusunu pekiştiriyor. Erzurum’da düzenlenen bu konser de, okunan son şiir ise, Zafer Bayramı’nın ruhunu en güzel şekilde yansıttı..

Milli Mücadeleye destek olmak için canı pahasına savaşan Karakol Cemiyeti'nden;

Yenibahçeli Şükrü'ye,
Hamza Grubu'ndan Yüzbaşı Seyfettin'e,
Mim Mim Grubu'ndan Topkapılı Mehmet Cambaz'a selam olsun.

İmalat-ı Harbiye'den Eyüp Bey'e,
Berzenci Grubu'ndan Ahmet Berzenci'ye,
Ferhat Grubu'ndan Mustafa İzzet'e selam olsun.

Yahya Kaptan'a Ali Çetinkaya'ya, Şahin Bey'e,
Sütçü İmam'a ve Ahmet Hulusi Efendi'ye selam olsun.

Kadınlarımız
Erzurum'lu NeneHatun'a
Ayşe Çavuş'a,
Halime Çavuş'a,
Asker Saime'ye,
Melek Hanım'a,

Rahime'ye,
Kara Fatma'ya ve
Gördesli Makbule'ye bin selam olsun.

Daha önce Erzurum'da, Çanakkale'de, Conkbayırı'nda, Kemalyeri'nde ve daha sonra Adana'da, Maraş'ta, Sakarya'da, Urfa'da, Afyon'da ve  Antep'te Mehmetciklere, Mustafa Kemal'lere selam olsun..!

Erzurum HABERİ

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ehaber.tv.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.