Selcen YARDIMCI
Köşe Yazarı
Selcen YARDIMCI
 

KENDİNİ BULMAK KENDİN OLMAKTIR

KENDİNİ BULMAK = KENDİN OLMAK      Bu coğrafyada kendini bulmak çok zordur.. Toplumun onda biri kendini bulsada, o da çok zaman sonradır.. Kalan yüzde o gücü, o imkanı bulamamıştır.. Geçmişten gelen zincirleri kırmak güç ister, değişmek zordur.. Olmanızı istedikleri gibi değilde olmak istediğiniz gibi olduğunuzda, BENDE VARIM! dediğinizde önce aileniz  sonra çevreniz, sonra toplum olarak tepki alırsınız, yanlızlaşırsınız sonunda..Ama siz net ve kararlı olunca doğru bulmasalar bile saygı duymak zorunda kalacaklardır..        Bu savaş önce kendi içimizde başlar, etrafımızdaki en yakınlarımızla tetikler, sonra kendi içimizde biter.. Bu yol kendini görme kabullenme yoludur.. Yaşın kaç olur olsun, doğumundan bugününe olanı olmayanı, doğruyu yanlışı kabul etmek içine sakinlik veren duygu, herşey olması gerektiği gibi sakinliği, kendimizden başka hiç kimseyi değiştiremeyiz.. Hayatımızın sorumluluğunu aldığımız zaman kabullenme başlıyor..  Topluma göre algılar vardır. Olmak veya olmamak.. Çoğu insan ben olmadım mı? kaygısı yaşar. Sevilmek ve değer görmek için parasal veya makamsal bir değerle ölçüyoruz herşeyi.. Gerek ailemiz gerek toplum olarak insanın kendi var oluşu zaten bir hazinedir. Bunun için bir şey olmak için  kendi içimize duygularımıza kulak verelim, ben ne istiyorum diyebilelim.. Geçmişten gelen aile köklerinden öğrenemediğimiz, içimizde olan duygu boşluğunu biz dolduralım. Ne istiyoruz? Neyi seviyoruz? Neyi sevmiyoruz? Bunları en iyi içimiz, kendimiz biliyoruz aslında.. Madem yaşıyoruz bu hayatı; hakkını vererek en kaliteli en güzel şekilde yaşamak lazım.. Kendini sevmekle başlamalı, aynaya geçip bir ebeveyn gibi sevelim, destek olalım benliğimize..Evet varsın ve çok değerlisin.. Önce siz ne istiyorsunuz ona bakın insanlardan önce.. Bu bencillik değil. Günün sonunda ve hayatın sonunda, kendimizle başbaşa kalacağız.. En büyük fedakarlığı, en büyük sevgiyi, şefkati kendimize verelim.. Kendimizi sevmediğimiz, değer vermediğimiz zaman en yakınlarımız, ailemiz, evladımız da değer vermez size... Kendinizi sevin, değer verin.. Başkasından beklemeyin, siz yapın.! Koşulsuz kabul edin kendinizi, sonsuz kucaklayın.. Var olmanın orada başladığını göreceksiniz..
Ekleme Tarihi: 01 Ağustos 2024 - Perşembe

KENDİNİ BULMAK KENDİN OLMAKTIR

KENDİNİ BULMAK = KENDİN OLMAK

     Bu coğrafyada kendini bulmak çok zordur.. Toplumun onda biri kendini bulsada, o da çok zaman sonradır.. Kalan yüzde o gücü, o imkanı bulamamıştır.. Geçmişten gelen zincirleri kırmak güç ister, değişmek zordur.. Olmanızı istedikleri gibi değilde olmak istediğiniz gibi olduğunuzda, BENDE VARIM! dediğinizde önce aileniz  sonra çevreniz, sonra toplum olarak tepki alırsınız, yanlızlaşırsınız sonunda..Ama siz net ve kararlı olunca doğru bulmasalar bile saygı duymak zorunda kalacaklardır..

       Bu savaş önce kendi içimizde başlar, etrafımızdaki en yakınlarımızla tetikler, sonra kendi içimizde biter.. Bu yol kendini görme kabullenme yoludur.. Yaşın kaç olur olsun, doğumundan bugününe olanı olmayanı, doğruyu yanlışı kabul etmek içine sakinlik veren duygu, herşey olması gerektiği gibi sakinliği, kendimizden başka hiç kimseyi değiştiremeyiz.. Hayatımızın sorumluluğunu aldığımız zaman kabullenme başlıyor.. 

Topluma göre algılar vardır. Olmak veya olmamak..

Çoğu insan ben olmadım mı? kaygısı yaşar. Sevilmek ve değer görmek için parasal veya makamsal bir değerle ölçüyoruz herşeyi.. Gerek ailemiz gerek toplum olarak insanın kendi var oluşu zaten bir hazinedir. Bunun için bir şey olmak için  kendi içimize duygularımıza kulak verelim, ben ne istiyorum diyebilelim.. Geçmişten gelen aile köklerinden öğrenemediğimiz, içimizde olan duygu boşluğunu biz dolduralım.

Ne istiyoruz? Neyi seviyoruz? Neyi sevmiyoruz? Bunları en iyi içimiz, kendimiz biliyoruz aslında..

Madem yaşıyoruz bu hayatı; hakkını vererek en kaliteli en güzel şekilde yaşamak lazım.. Kendini sevmekle başlamalı, aynaya geçip bir ebeveyn gibi sevelim, destek olalım benliğimize..Evet varsın ve çok değerlisin..

Önce siz ne istiyorsunuz ona bakın insanlardan önce.. Bu bencillik değil. Günün sonunda ve hayatın sonunda, kendimizle başbaşa kalacağız.. En büyük fedakarlığı, en büyük sevgiyi, şefkati kendimize verelim.. Kendimizi sevmediğimiz, değer vermediğimiz zaman en yakınlarımız, ailemiz, evladımız da değer vermez size... Kendinizi sevin, değer verin.. Başkasından beklemeyin, siz yapın.! Koşulsuz kabul edin kendinizi, sonsuz kucaklayın.. Var olmanın orada başladığını göreceksiniz..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ehaber.tv.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.