Sema Örs
Köşe Yazarı
Sema Örs
 

Artık emektar milletin rızkını küresel tefecilere peşkeş çekmeyin...

Türkleri Ermeni soykırımı yapmakla suçlayan ve bundan ötürü de Atatürk'ü hedefe koyan, ödül alarak gündem olan, bazı Ekonomistlerin, (küresel tefecilerin), ''Faizlerin düşmesi için dövizin çıkması veya borsanın çok düşmesi lazım, çünkü Türkiye'nin paraya ihtiyacı var." Bu sözü söyleyenler, dün enflasyonun düşmesi için mutlaka faizlerin çıkmasını söyleyenlerle aynı kişiler ve yabancı yatırımcıların, Türkiye'nin ekonomik sorunlarını çözmek için faiz oranlarının düşmesi gerektiğini savunanlar, yine safsata peşindeler..Aslında ülkenin ekonomik durumunu daha da kötüleştiriyor. Yüksek faiz oranları enflasyonu düşürmüyor, aksine üretimi ve vergi gelirlerini azaltıyor. Bu politikalar, dar gelirli vatandaşları olumsuz etkiliyor. Artık bu milletin rızkını küresel tefecilere peşkeş çekmeyin... Türkiye'nin yeterli mali kaynağa sahip olduğunu ve para basmanın enflasyonu artırmayacağını savunuyorum. ABD'nin sürekli para bastığını ve enflasyonun artmadığını örnek gösteriyorum. Maaşların artırılması, iç piyasanın canlandırılması ve üretimin artırılması gerektiğini belirtiyorum. Bu şekilde, döviz gelirleri artar ve bütçe açığı kapanır. Ancak mevcut politikalar, küresel tefecilere hizmet ediyor ve Türkiye'nin ekonomik bağımsızlığını tehlikeye atıyorlar..Dolar bazında verilere göz attığımızda göreceksiniz, gerçekten Türkiye'nin, milletin çalışmadan kazandığı banka hesabının faizini isteyecek kadar paraya ihtiyacı var mı?..
Ekleme Tarihi: 17 Ekim 2024 - Perşembe

Artık emektar milletin rızkını küresel tefecilere peşkeş çekmeyin...

Türkleri Ermeni soykırımı yapmakla suçlayan ve bundan ötürü de Atatürk'ü hedefe koyan, ödül alarak gündem olan, bazı Ekonomistlerin, (küresel tefecilerin), ''Faizlerin düşmesi için dövizin çıkması veya borsanın çok düşmesi lazım, çünkü Türkiye'nin paraya ihtiyacı var."
Bu sözü söyleyenler, dün enflasyonun düşmesi için mutlaka faizlerin çıkmasını söyleyenlerle aynı kişiler ve yabancı yatırımcıların, Türkiye'nin ekonomik sorunlarını çözmek için faiz oranlarının düşmesi gerektiğini savunanlar, yine safsata peşindeler..Aslında ülkenin ekonomik durumunu daha da kötüleştiriyor. Yüksek faiz oranları enflasyonu düşürmüyor, aksine üretimi ve vergi gelirlerini azaltıyor. Bu politikalar, dar gelirli vatandaşları olumsuz etkiliyor.
Artık bu milletin rızkını küresel tefecilere peşkeş çekmeyin...

Türkiye'nin yeterli mali kaynağa sahip olduğunu ve para basmanın enflasyonu artırmayacağını savunuyorum. ABD'nin sürekli para bastığını ve enflasyonun artmadığını örnek gösteriyorum. Maaşların artırılması, iç piyasanın canlandırılması ve üretimin artırılması gerektiğini belirtiyorum. Bu şekilde, döviz gelirleri artar ve bütçe açığı kapanır. Ancak mevcut politikalar, küresel tefecilere hizmet ediyor ve Türkiye'nin ekonomik bağımsızlığını tehlikeye atıyorlar..Dolar bazında verilere göz attığımızda göreceksiniz, gerçekten Türkiye'nin, milletin çalışmadan kazandığı banka hesabının faizini isteyecek kadar paraya ihtiyacı var mı?..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ehaber.tv.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.