Fatma GÜLFİDAN( Astrolog- Yaşam Koçu ) yazar
Köşe Yazarı
Fatma GÜLFİDAN( Astrolog- Yaşam Koçu ) yazar
 

8 KASIM DA AY TUTULMASI VE ETKİLERİ

8 Kasım 2022 yılın son tutulması boğa burcunda ve menkar sabit yıldızıyla kavuşum halinde olan salı günü saat 14:02' de boğa burcunun 16 derecesinde meydana gelecektir.   Şu anda marsda retro halindeyken yoğun bir enerji hissedilmekte. Depremlerin arttığı, birçok insanlarda gerginliklerin olduğu bir dönemdeyiz. Dünya ülkelerinde zaten bir değişim dönüşüm yaşanmakta, bu bizim ülkemiz için de geçerli. Ülkemizi ilgilendiren konular; Eğitim,ekonomi,isyan, deprem süreçleri,kadın ve çocuklarla ilgili konulardır. Artık bir devir sonu devir başlangıcı e tabiii sancılı bir süreç ama geçiş dönemi sonsuza kadar sürecek bir olay değil. Her ne kadar enerjiler yüksek olsada, gerginlikler baş göstersede herkese biçilmiş bir kader vardır. Ve o kader doğrultusunda hayatta oluşumlar meydana gelmektedir. Bizlere düşen en önemlisi bilinçli hareket etmek, sakin ve doğru adımlar atmak fevri hareketlerden kaçınmaktır.   Bu süreçte iyi yada kötü farketmeksizin beklenmeyeni beklemek hiç umulmayan olaylar yaşanabilir. Ve hayatın seyri değişebilir. Tabii bu süreçte herkes heybesine neler doldurduysa hakedişler yaşanacak. O yüzden felaket tellallığı yapmadan tevekküle geçmek en doğru davranıştır diye düşünüyorum. Çünkü hayatta sadece kötü şeyler yaşanmaz yada sadece iyi şeyler yaşanmaz. Olumlu yada olumsuz gördüğümüz bir takım olaylar birlikte verilir. Tıpkı Allahın İnşirah suresinde dediği gibi "Her zorlukla beraber bir kolaylık vardır "(6.ayet)   Hayat zorluklarla kolaylıklarla devam eder görebilene.. Birşeyler var olduğunda veya olmadığında  şükredip akışta kalmaktır hayat.!.   Çünkü bilmeliyiz ki herşeyin sahibi Allahtır. Ne olursa olsun ne yaşarsan yaşa bir hayır gözeterek tevekküle sarılmaktır en doğrusu. Aksini düşünürsen, kaygı , endişe , panik atak gelişir hayatında.. Bunlarla da hayat düzelmiyor daha kötü oluyor. İşler daha da sarpasarıyor, en büyük zararı da kendine yapmış oluyorsun. Çünkü bu olumsuz düşünceler geliştiğinde hem ruhuna hem fiziki bedenine ıstırap çektiriyorsun adeta....  O yüzden Allah'a tevekkül edip akışta kalmak dualarla bütünleşmek ve ne gelirse gelsin hayrına olduğunu düşünmek, iyi olmak , güzel bakmak insanı onurlandırır ve iyilik bulaşıcıdır.   Her zaman söylerim dünyayı sevgi kurtarır. Herkes gardını alsın ayağını sağlam bassın yere...Kimse kimsenin karmasına girmesin çünkü hakedişler yaşanacak iyi yada kötü....   (Yunus suresi 10/44) ''Şurası kesindir ki Allah, insanlara zerre kadar zulmetmez. Ne var ki insanlar kendi kendilerine zulmedip duruyorlar'' Ayetinde ki ''Rabbim sevdiği kullarına zulmetmez'' sözünü her zaman hatırlayalım ve düşünelim derim..
Ekleme Tarihi: 05 Kasım 2022 - Cumartesi

8 KASIM DA AY TUTULMASI VE ETKİLERİ

8 Kasım 2022 yılın son tutulması boğa burcunda ve menkar sabit yıldızıyla kavuşum halinde olan salı günü saat 14:02' de boğa burcunun 16 derecesinde meydana gelecektir.
 
Şu anda marsda retro halindeyken yoğun bir enerji hissedilmekte. Depremlerin arttığı, birçok insanlarda gerginliklerin olduğu bir dönemdeyiz. Dünya ülkelerinde zaten bir değişim dönüşüm yaşanmakta, bu bizim ülkemiz için de geçerli. Ülkemizi ilgilendiren konular; Eğitim,ekonomi,isyan, deprem süreçleri,kadın ve çocuklarla ilgili konulardır. Artık bir devir sonu devir başlangıcı e tabiii sancılı bir süreç ama geçiş dönemi sonsuza kadar sürecek bir olay değil. Her ne kadar enerjiler yüksek olsada, gerginlikler baş göstersede herkese biçilmiş bir kader vardır. Ve o kader doğrultusunda hayatta oluşumlar meydana gelmektedir. Bizlere düşen en önemlisi bilinçli hareket etmek, sakin ve doğru adımlar atmak fevri hareketlerden kaçınmaktır.
 
Bu süreçte iyi yada kötü farketmeksizin beklenmeyeni beklemek hiç umulmayan olaylar yaşanabilir. Ve hayatın seyri değişebilir. Tabii bu süreçte herkes heybesine neler doldurduysa hakedişler yaşanacak. O yüzden felaket tellallığı yapmadan tevekküle geçmek en doğru davranıştır diye düşünüyorum. Çünkü hayatta sadece kötü şeyler yaşanmaz yada sadece iyi şeyler yaşanmaz. Olumlu yada olumsuz gördüğümüz bir takım olaylar birlikte verilir. Tıpkı Allahın İnşirah suresinde dediği gibi "Her zorlukla beraber bir kolaylık vardır "(6.ayet)
 
Hayat zorluklarla kolaylıklarla devam eder görebilene.. Birşeyler var olduğunda veya olmadığında  şükredip akışta kalmaktır hayat.!.
 
Çünkü bilmeliyiz ki herşeyin sahibi Allahtır. Ne olursa olsun ne yaşarsan yaşa bir hayır gözeterek tevekküle sarılmaktır en doğrusu. Aksini düşünürsen, kaygı , endişe , panik atak gelişir hayatında.. Bunlarla da hayat düzelmiyor daha kötü oluyor. İşler daha da sarpasarıyor, en büyük zararı da kendine yapmış oluyorsun. Çünkü bu olumsuz düşünceler geliştiğinde hem ruhuna hem fiziki bedenine ıstırap çektiriyorsun adeta....
 O yüzden Allah'a tevekkül edip akışta kalmak dualarla bütünleşmek ve ne gelirse gelsin hayrına olduğunu düşünmek, iyi olmak , güzel bakmak insanı onurlandırır ve iyilik bulaşıcıdır.
 
Her zaman söylerim dünyayı sevgi kurtarır. Herkes gardını alsın ayağını sağlam bassın yere...Kimse kimsenin karmasına girmesin çünkü hakedişler yaşanacak iyi yada kötü....
 
(Yunus suresi 10/44) ''Şurası kesindir ki Allah, insanlara zerre kadar zulmetmez. Ne var ki insanlar kendi kendilerine zulmedip duruyorlar'' Ayetinde ki ''Rabbim sevdiği kullarına zulmetmez'' sözünü her zaman hatırlayalım ve düşünelim derim..
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ehaber.tv.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.