Murat Kalyoncu (Türkolog)
Köşe Yazarı
Murat Kalyoncu (Türkolog)
 

KKTC KURUCU ÖNDERİ RAUF RAİF DENKTAŞ

KKTC KURUCU ÖNDERİ RAUF RAİF DENKTAŞ (29.01.1924-13.01.2012) 10 yıl olmuş,Uçmağa varalı kurucu bir Türk önderimizin,Türklüğün yazgısında hiçbir şey değişmemiş,Etrafımız yine yagılarla sarılı. 10 yıl olmuş,Uçmağa varalı kurucu bir Türk önderimizin, Ardında bir bağımsız bir ülke bırakmış,Hem de Türkistan’daki Göktürk, Mısır’daki Devlet-i Türki, Ebedi Başbuğ Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nden sonra Türk adı ile anılan bir Türk devleti… Ne İngiliz’e, ne de Yunan’a (Helen’e) boyun eğdi. Ne de deniz aşırı bir yerlerden yönlendirilebildi. Çünkü o; 40 çerisiyle birlikte bağımsızlık için Çin sarayını basan Kürşad’ın Çünkü o; “Atalarımız, bizlere geniş ülkelerle birlikte hürriyet ve istiklâli de emanet ettiler. Korumakla vazifeli bulunduğumuz bütün bu emanetleri, adi bir ömür uğruna fedâ edemeyiz” diyerek 30 kat üstün olan Çin ordularına karşı çerilerine karşı konuşan Çiçi Yabgu’nun, Çünkü o; Anasının ve babasının asilliğiyle iftihar eden İmparator Teodos’a, “Ben soylu bir milletin evladıyım” diye tokat gibi yanıt veren Avrupa Hun İmparatoru Attila’nın, Çünkü o; “Ya İstiklal Ya ölüm, Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı var olmalarının yegane koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır. Bu millet hiçbir zaman hür olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır. ” diyen T.C Kurucu Önderi Başbuğ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, parçası olduğu soylu ulusun birbirine sıkı sıkıya girmiş dişlisiydi. Tutuklandı yılmadı, Ailesini ardında bıraktı, Türklüğü en büyük sevdasıydı. Kürşad gibi, Çiçi Yabgu gibi, Atatürk gibi son nefesine kadar savaştı.  Şan ve şerefle tarih sayfalarına kazınmış olan Türk tarihine bir imza da o attı. Deniz ötesi kaynaklı tüm karalama kampanyalarına karşı,Tüm Bizans entrikalarına karşı,  Akritas Planı'na karşı,Girit Nizamnamesi’nin Kıbrıs biçimi olan, Annan Planı’na karşı dimdik durdu. Çünkü o bir Türk’tü.  Türk'ün karakteri de bağımsızlıktır..Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Önderi Rauf Raif Denktaş’ı saygıyla ve minnetle anıyorum. Murat Kalyoncu (Türkolog)  
Ekleme Tarihi: 14 Ocak 2022 - Cuma

KKTC KURUCU ÖNDERİ RAUF RAİF DENKTAŞ


KKTC KURUCU ÖNDERİ RAUF RAİF DENKTAŞ (29.01.1924-13.01.2012)

10 yıl olmuş,Uçmağa varalı kurucu bir Türk önderimizin,Türklüğün yazgısında hiçbir şey değişmemiş,Etrafımız yine yagılarla sarılı.

10 yıl olmuş,Uçmağa varalı kurucu bir Türk önderimizin, Ardında bir bağımsız bir ülke bırakmış,Hem de Türkistan’daki Göktürk, Mısır’daki Devlet-i Türki, Ebedi Başbuğ Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nden sonra Türk adı ile anılan bir Türk devleti…

Ne İngiliz’e, ne de Yunan’a (Helen’e) boyun eğdi. Ne de deniz aşırı bir yerlerden yönlendirilebildi.

Çünkü o;
40 çerisiyle birlikte bağımsızlık için Çin sarayını basan Kürşad’ın
Çünkü o;
“Atalarımız, bizlere geniş ülkelerle birlikte hürriyet ve istiklâli de emanet ettiler. Korumakla vazifeli bulunduğumuz bütün bu emanetleri, adi bir ömür uğruna fedâ edemeyiz” diyerek 30 kat üstün olan Çin ordularına karşı çerilerine karşı konuşan Çiçi Yabgu’nun,
Çünkü o;
Anasının ve babasının asilliğiyle iftihar eden İmparator Teodos’a, “Ben soylu bir milletin evladıyım” diye tokat gibi yanıt veren Avrupa Hun İmparatoru Attila’nın,
Çünkü o;
“Ya İstiklal Ya ölüm, Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı var olmalarının yegane koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır. Bu millet hiçbir zaman hür olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır. ” diyen T.C Kurucu Önderi Başbuğ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, parçası olduğu soylu ulusun birbirine sıkı sıkıya girmiş dişlisiydi.

Tutuklandı yılmadı,
Ailesini ardında bıraktı,
Türklüğü en büyük sevdasıydı.
Kürşad gibi, Çiçi Yabgu gibi, Atatürk gibi son nefesine kadar savaştı. 
Şan ve şerefle tarih sayfalarına kazınmış olan Türk tarihine bir imza da o attı.

Deniz ötesi kaynaklı tüm karalama kampanyalarına karşı,Tüm Bizans entrikalarına karşı, 
Akritas Planı'na karşı,Girit Nizamnamesi’nin Kıbrıs biçimi olan, Annan Planı’na karşı dimdik durdu.

Çünkü o bir Türk’tü. 

Türk'ün karakteri de bağımsızlıktır..Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kurucu Önderi Rauf Raif Denktaş’ı saygıyla ve minnetle anıyorum.

Murat Kalyoncu (Türkolog)

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ehaber.tv.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.