Murat ÜNAL (Gezgin-Gazeteci)
Köşe Yazarı
Murat ÜNAL (Gezgin-Gazeteci)
 

KILIÇLI DARBE

KILIÇLI DARBE Paranoyak bir toplum olduk, mahalle bekçisi düdük Çalsa darbe olacak diye kıyamet koparıyoruz, üç beş emekli general bildiri yayınlasa bunlar yine ne çeviriyor diye hepimizi afakanlar basıyor. Haksız da değiliz, benim yaş gurubum bu ülkedeki tüm darbeleri yaşadı, firar gezdi, işkence gördü, hapse düştü, işinden oldu, fişlendi hülasa başına gelmedik bela, çekmediği eziyet kalmadı. Kara Kuvvetleri teğmenleri, mezuniyet töreninde kılıç çekip bir gösteriye imza attı. Yemin mi, yoksa bir meydan okuma mı, spontane gelişen bir olay mı, yoksa önceden hazırlanmış bir komplo mu, hükumete bir muhtıra mı, yoksa Cumhurbaşkanına bir gözdağı mı, her kafadan bir ses çıkmaya başladı. Törende teğmenlerin toplu olarak sarf ettiği sözcüklere bakıyorsun hepsi Anayasada geçen cümleler, Cumhuriyetin temel ilkeleri, vatan savunmasına yapılan vurgu, bu temel ilkelerin savunulması için kararlılık vurgusu. Bu sözlerden darbe çıkarmak, paranoya nöbetlerine yakalanmak nasıl bir saçmalık ise, aksi cephede oh oldu, görsünler işte teğmenler iyi etti, herkes aklını başına alsın, bu Ülke sahipsiz değil gibi saçma sapan değerlendirmeler yapmakta o kadar saçmalıktır. Sadece Mustafa Kemalin askerleriyiz haykırması göze batmış olabilir, ne desinler? Kimin adını ansınlar O gencecik teğmenler. Bu Ülkede Cumhuriyetin temel ilkeleri, Atatürk’e gösterilen saygı, küçük bir azınlığın husumet kokan çabalarına rağmen devam ediyor, terk edilecek, saygısızlığa ve sahiplenmemeye dönüşecek gibi de görünmüyor, olması gereken de budur zaten. Atatürk karşıtı muarız kesime, Atatürk ve silah arkadaşları, kurucu kadrolar ne yapmış, niye karşısınız, Cumhuriyetten ne zarar gördünüz diye basit bir soru sorulsa, sadece cevap vermiş olmak için verecekleri cevaplar üç beş cümleyi geçmez, bu cevapların da tarihsel gerçeklerde bir karşılığının olmadığı görülecektir. Neyse bu tartışmalar ile çok vakit geçirdik, Ülkenin temel sorunları bu tartışmaların gölgesinde kaldı, yazık ediyoruz bu Ülkeye. Atatürk’ten nefret eden Cumhuriyeti yok etmeye çalışan ama Atatürkçü ve Cumhuriyetçi maske takarak O hain yüzlerini gizlemeye çalışan FETÖ terör örgütü töreni Ak Parti iktidarına bir gözdağı olarak görebilir, yine PKK, FETÖ hainleri gibi bu yola başvurabilir, nitekim bu hain örgütlere ait sosyal medya hesaplarında bu mantıkla yazılı paylaşımları her gün görüyoruz. Yazının sonunda şu vurguyu yapma ihtiyacını hissettim, bu Ülkede Ne Ak Partinin Cumhuriyet ve Atatürk ile bir kan davası var, nede Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyet ve Atatürk’ün dolayısı ile Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gerçek sahibi ve banisidir. Cumhuriyet ve Atatürk yukarıda yazdığım hain örgütler ve benzerleri dışında bu Ülkede yaşayan herkesin ortak değeridir. Atatürk ve Kurduğu Cumhuriyet İlelebet Payidar kalacaktır. Bu böyle biline...!
Ekleme Tarihi: 07 Eylül 2024 - Cumartesi

KILIÇLI DARBE

KILIÇLI DARBE

Paranoyak bir toplum olduk, mahalle bekçisi düdük Çalsa darbe olacak diye kıyamet koparıyoruz, üç beş emekli general bildiri yayınlasa bunlar yine ne çeviriyor diye hepimizi afakanlar basıyor. Haksız da değiliz, benim yaş gurubum bu ülkedeki tüm darbeleri yaşadı, firar gezdi, işkence gördü, hapse düştü, işinden oldu, fişlendi hülasa başına gelmedik bela, çekmediği eziyet kalmadı.

Kara Kuvvetleri teğmenleri, mezuniyet töreninde kılıç çekip bir gösteriye imza attı. Yemin mi, yoksa bir meydan okuma mı, spontane gelişen bir olay mı, yoksa önceden hazırlanmış bir komplo mu, hükumete bir muhtıra mı, yoksa Cumhurbaşkanına bir gözdağı mı, her kafadan bir ses çıkmaya başladı. Törende teğmenlerin toplu olarak sarf ettiği sözcüklere bakıyorsun hepsi
Anayasada geçen cümleler, Cumhuriyetin temel ilkeleri, vatan savunmasına yapılan vurgu, bu temel ilkelerin savunulması için kararlılık vurgusu.

Bu sözlerden darbe çıkarmak, paranoya nöbetlerine yakalanmak nasıl bir saçmalık ise, aksi cephede oh oldu, görsünler işte teğmenler iyi etti, herkes aklını başına alsın, bu Ülke sahipsiz değil gibi saçma sapan değerlendirmeler yapmakta o kadar saçmalıktır.

Sadece Mustafa Kemalin askerleriyiz haykırması göze batmış olabilir, ne desinler? Kimin adını ansınlar O gencecik teğmenler.
Bu Ülkede Cumhuriyetin temel ilkeleri, Atatürk’e gösterilen saygı, küçük bir azınlığın husumet kokan çabalarına rağmen devam ediyor, terk edilecek, saygısızlığa ve sahiplenmemeye dönüşecek gibi de görünmüyor, olması gereken de budur zaten.

Atatürk karşıtı muarız kesime, Atatürk ve silah arkadaşları, kurucu kadrolar ne yapmış, niye karşısınız, Cumhuriyetten ne zarar gördünüz diye basit bir soru sorulsa, sadece cevap vermiş olmak için verecekleri cevaplar üç beş cümleyi geçmez, bu cevapların da tarihsel gerçeklerde bir karşılığının olmadığı görülecektir.

Neyse bu tartışmalar ile çok vakit geçirdik, Ülkenin temel sorunları bu tartışmaların gölgesinde kaldı, yazık ediyoruz bu Ülkeye.

Atatürk’ten nefret eden Cumhuriyeti yok etmeye çalışan ama Atatürkçü ve Cumhuriyetçi maske takarak O hain yüzlerini gizlemeye çalışan FETÖ terör örgütü töreni Ak Parti iktidarına bir gözdağı olarak görebilir, yine PKK, FETÖ hainleri gibi bu yola başvurabilir, nitekim bu hain örgütlere ait sosyal medya hesaplarında bu mantıkla yazılı paylaşımları her gün görüyoruz.

Yazının sonunda şu vurguyu yapma ihtiyacını hissettim, bu Ülkede Ne Ak Partinin Cumhuriyet ve Atatürk ile bir kan davası var, nede Cumhuriyet Halk Partisi Cumhuriyet ve Atatürk’ün dolayısı ile Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gerçek sahibi ve banisidir.

Cumhuriyet ve Atatürk yukarıda yazdığım hain örgütler ve benzerleri dışında bu Ülkede yaşayan herkesin ortak değeridir.
Atatürk ve Kurduğu Cumhuriyet İlelebet Payidar kalacaktır.
Bu böyle biline...!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ehaber.tv.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.