Oktay HACIMUSALI (Musayev)
Köşe Yazarı
Oktay HACIMUSALI (Musayev)
 

Revan Hasanov dan Demeç var.

 Bu sözleri medyaya verdiği demeçte Bakü Uluslararası Çokültürlülük Merkezi'nin  İcra direktörü Revan Hasanov söyledi Hasanov ülke hayatının tüm alanlarında aktif görev üstlenen Azerbaycan Cumhurbaşkanı I.Yardımcısı Mihriban Aliyeva'nın özellikle ülkede çok kültürlülüğe ve dinsel çeşitliliğe verdiği önem yüzünden halkın sevgisini kazandığını belirterek onun geleneklerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara taşınması misyonunu üstlendiğini söyledi.   Onun sözlerine göre, sadece ülke genelinde mevcut olan dini ve ulusal çeşitliliğin korunmasıyla yetinmeyen sayın Aliyeva aynı zamanda dünya genelinde de kültürlerin entegrasyonu ve dini değerlerin korunması yönünde de faaliyetler yürütüyor ki, bu da tüm dünyada ülkemizin mevcut olan olumlu imajını iyice yükseltiyor: "Dünyada çokkültürlülük geleneklerinin ciddi sorunlar yaşamasına rağmen, bu gün Azerbaycan hala bu çokkültürlülük geleneklerini yaşatıyor ve topraklarımızın işğalden kurtarılması olgusu da bu süreci iyice hızlandırdı.   Daha önce Fransa'da, İtalya'da, Bosna'da, Amerika'da Azerbaycan kültürünün tanıtılması amacıyla yapılan organizasyonların devamı ülkemizin kültür sanat beşiği, işğalden kurtarılmış tarıhi Şuşa kentinde gerçekleştirilen Harıbülbül Müzik Festivali de ülkemizde ve dünyada çok kültürlülük geleneklerine Haydar Aliyev Vakfı'nın ve onun başkanı sayın Mihriban Aliyeva'nın duyduğu saygının kanıtıdır.   Kültürel değerleri ve onların bir araya gelmesinden oluşan zenginlikleri korumağı kendine misyon edinmiş Mihriban hanım yıllardır ülkemizde gerçekleşen uluslararası organizasyonları düzenlemesini üstlenmiş durumda. Bakü süreci gibi önemli toplantılara Mihriban hanım sayesinde ev sahipliği yapan ülkemiz aynı zamanda yine Onun sayesinde ülke genelinde dini ve kültürel anıtlarımızın tekrar eski haline kavuşmasına da tanık oluyor.   Eminim ki, bundan sonra da Haydar Aliyev Vakfı'nın başkanı sayın Mihriban Aliyeva'nın sayesinde ülkemiz çokkültürlülük alanında daha da gelişecek ve şimdiye kadar nasıl insanlarımız huzur ve barış içinde yaşamışlarsa, önümüzdeki dönemlerde de aynı şekilde yaşamlarını sürdüreceklerdir."
Ekleme Tarihi: 03 Eylül 2021 - Cuma

Revan Hasanov dan Demeç var.

 Bu sözleri medyaya verdiği demeçte Bakü Uluslararası Çokültürlülük Merkezi'nin  İcra direktörü Revan Hasanov söyledi

Hasanov ülke hayatının tüm alanlarında aktif görev üstlenen Azerbaycan Cumhurbaşkanı I.Yardımcısı Mihriban Aliyeva'nın özellikle ülkede çok kültürlülüğe ve dinsel çeşitliliğe verdiği önem yüzünden halkın sevgisini kazandığını belirterek onun geleneklerin yaşatılması ve gelecek kuşaklara taşınması misyonunu üstlendiğini söyledi.
 

Onun sözlerine göre, sadece ülke genelinde mevcut olan dini ve ulusal çeşitliliğin korunmasıyla yetinmeyen sayın Aliyeva aynı zamanda dünya genelinde de kültürlerin entegrasyonu ve dini değerlerin korunması yönünde de faaliyetler yürütüyor ki, bu da tüm dünyada ülkemizin mevcut olan olumlu imajını iyice yükseltiyor: "Dünyada çokkültürlülük geleneklerinin ciddi sorunlar yaşamasına rağmen, bu gün Azerbaycan hala bu çokkültürlülük geleneklerini yaşatıyor ve topraklarımızın işğalden kurtarılması olgusu da bu süreci iyice hızlandırdı.
 

Daha önce Fransa'da, İtalya'da, Bosna'da, Amerika'da Azerbaycan kültürünün tanıtılması amacıyla yapılan organizasyonların devamı ülkemizin kültür sanat beşiği, işğalden kurtarılmış tarıhi Şuşa kentinde gerçekleştirilen Harıbülbül Müzik Festivali de ülkemizde ve dünyada çok kültürlülük geleneklerine Haydar Aliyev Vakfı'nın ve onun başkanı sayın Mihriban Aliyeva'nın duyduğu saygının kanıtıdır.
 

Kültürel değerleri ve onların bir araya gelmesinden oluşan zenginlikleri korumağı kendine misyon edinmiş Mihriban hanım yıllardır ülkemizde gerçekleşen uluslararası organizasyonları düzenlemesini üstlenmiş durumda. Bakü süreci gibi önemli toplantılara Mihriban hanım sayesinde ev sahipliği yapan ülkemiz aynı zamanda yine Onun sayesinde ülke genelinde dini ve kültürel anıtlarımızın tekrar eski haline kavuşmasına da tanık oluyor.
 

Eminim ki, bundan sonra da Haydar Aliyev Vakfı'nın başkanı sayın Mihriban Aliyeva'nın sayesinde ülkemiz çokkültürlülük alanında daha da gelişecek ve şimdiye kadar nasıl insanlarımız huzur ve barış içinde yaşamışlarsa, önümüzdeki dönemlerde de aynı şekilde yaşamlarını sürdüreceklerdir."

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ehaber.tv.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.