Selcen YARDIMCI
Köşe Yazarı
Selcen YARDIMCI
 

MIŞ GİBİ HAYATLAR!

MIŞ GİBİ HAYATLAR! Kendi sorunlarımızla boğuşurken çoğu zaman yalnızca bizim yaşadığımızı yalnızca bizim zorlandığımızı sadece sıkıntıların zorlukların bizde olduğunu düşünürüz.. Bir söz var çok severim “hayat dar alanda trajedi geniş açıdan komedidir “ sadece bizde olduğunu düşünmek bizi daha çıkmaza sokup kurban gibi hissettirmekten başka bir şey yapmaz ama geniş açıdan bakınca herkesin zaman zaman maddi manevi sıkıntılar yaşadığını görmeye çalıştığın zaman kurban psikolojisinden çıkıp hayat zaten böyle bir şey diyebiliyoruz.     Sosyal medya bu konuda kötü bir etki bırakıyor.. Sadece mutlu anlar paylaşılması insanları eksik hissettiriyor, “yanlız ben böyleyim “  dedirtiyor.. Oysa ki herkesin hayatında sorunlar, inişler, çıkışlar, ayrılıklar, ailevi sıkıntılar yaşanıyor ve yaşadığımız müddetçe  biz bunlarla mücadele etmeye çalışacağız.. Kimse göründüğü kadar mükemmel değil ama Herkes koca bir MIŞ gibi yapıyor.. Mesela yakın bulduğunuz birine anlatın probleminizi, eminim benzer bir sıkıntısını oda anlatır..  İnanın herkes yaşamak için çoğu kez olanı da olmayanı da bazen sadece MIŞ gibi yapmak zorunda kalıyor.. İfade edebilen, sorunları görüp çözmek isteyen az bir kesim var. O da, toplumda pek kabul edilmez çünkü toplum belli kalıplardan oluşur. Olması gereken vardır... Kendin olmana izin vermeyen değerler senden öndedir.. Peki ne olmalı? Bence kendinizi dinleyin..! Olması istendiği gibi misiniz? Yoksa olmak istediğiniz gibi mi ? Hiç bir şey giden zamanını geri getirmeyecek. Kimse için yaşamayın.. Kimsenin tamamına sığmayın.. Sen kendi hayatını onaylamıyorsan kimsenin onayı seni mutlu etmez.. insanlar ne kadar yanınızda olabilir? Ama bir ömür siz sizinlesiniz ve toplumdan çok kendinizden sorumlusunuz.. o zaman, sorumlu olduğumuz kişiye en içten samimiyetle sarılıp olanı da olamayanı da olduğu gibi kabul edelim … HAYAT HER HALİYLE GÜZEL..        
Ekleme Tarihi: 27 Mayıs 2024 - Pazartesi

MIŞ GİBİ HAYATLAR!

MIŞ GİBİ HAYATLAR!

Kendi sorunlarımızla boğuşurken çoğu zaman yalnızca bizim yaşadığımızı yalnızca bizim zorlandığımızı sadece sıkıntıların zorlukların bizde olduğunu düşünürüz.. Bir söz var çok severim “hayat dar alanda trajedi geniş açıdan komedidir “ sadece bizde olduğunu düşünmek bizi daha çıkmaza sokup kurban gibi hissettirmekten başka bir şey yapmaz ama geniş açıdan bakınca herkesin zaman zaman maddi manevi sıkıntılar yaşadığını görmeye çalıştığın zaman kurban psikolojisinden çıkıp hayat zaten böyle bir şey diyebiliyoruz.

    Sosyal medya bu konuda kötü bir etki bırakıyor.. Sadece mutlu anlar paylaşılması insanları eksik hissettiriyor, “yanlız ben böyleyim “  dedirtiyor.. Oysa ki herkesin hayatında sorunlar, inişler, çıkışlar, ayrılıklar, ailevi sıkıntılar yaşanıyor ve yaşadığımız müddetçe  biz bunlarla mücadele etmeye çalışacağız.. Kimse göründüğü kadar mükemmel değil ama Herkes koca bir MIŞ gibi yapıyor..
Mesela yakın bulduğunuz birine anlatın probleminizi, eminim benzer bir sıkıntısını oda anlatır.. 

İnanın herkes yaşamak için çoğu kez olanı da olmayanı da bazen sadece MIŞ gibi yapmak zorunda kalıyor..

İfade edebilen, sorunları görüp çözmek isteyen az bir kesim var. O da, toplumda pek kabul edilmez çünkü toplum belli kalıplardan oluşur. Olması gereken vardır...

Kendin olmana izin vermeyen değerler senden öndedir.. Peki ne olmalı?

Bence kendinizi dinleyin..! Olması istendiği gibi misiniz? Yoksa olmak istediğiniz gibi mi ?
Hiç bir şey giden zamanını geri getirmeyecek. Kimse için yaşamayın.. Kimsenin tamamına sığmayın.. Sen kendi hayatını onaylamıyorsan kimsenin onayı seni mutlu etmez.. insanlar ne kadar yanınızda olabilir?

Ama bir ömür siz sizinlesiniz ve toplumdan çok kendinizden sorumlusunuz.. o zaman, sorumlu olduğumuz kişiye en içten samimiyetle sarılıp olanı da olamayanı da olduğu gibi kabul edelim …
HAYAT HER HALİYLE GÜZEL..

 

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ehaber.tv.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.