Sema Örs
Köşe Yazarı
Sema Örs
 

Ben bir hanımefendiyim.!

Söze gelince; tıpkı kadını ilahlaştırıp, taparcasına seven fakat özünde de, gerek ailevi, gerek çevresel bir takım yanlış ve eksik etkenlerin altında ezilmiş egolarını kadın üzerinde baskı ve eziyetle tatmin eden ERKEKLERE ve de kendini ARLI UTANAN bir erkek üzerinde egemen zannedip, akıllı sanan KADINLARA hitabendir bu sözlerim!!!! ....Ben bir kadın olarak kendimi erkekten daha kutsal, Erkeği de benden daha güçlü görmüyorum...Çünkü Rabbimin huzurun da erkekle aynı haklara sahip olduğum için önce ben bir insanım.. Sadece yaratılıştan fiziksel ve ruhsal bir farkımız var ve Allah bu farklı mizacımızdan dolayı hepimize ayrı ayrı görevler, roller vermiş..Dünya bir film sahnesine benzer..Herkes rolünü doğru ve güzel oynarsa iyi bir sanatçı olur ve ödülünü hem bu dünya da alır, hem ahirette.. ...Genel de kadınlar ve erkekler arasında ki ilişkiler başarısız oluyor çünkü erkekler bir kadının neden daha erkek gibi olamadığını anlayamıyorlar; kadınlar da erkeklerin tıpkı kendileri gibi davranmasını bekliyorlar...Halbuki beyinlerimiz farklı şekillerde çalıştığı için farklıyız. Bu, dünyayı farklı biçimlerde algılamamıza, farklı değer ve önceliklere sahip olmamıza yol açıyor... Buna bir de batılılaşmanın getirdiği yozlaşmış sahte mutluluk - sahte zenginlik ve sahte bilmişlik  gayretlerinin verdiği sahte cesaretleriyle insanları aldatan kişilikleri katarsak durum daha da vahim!..BU TİPİ TİP erkekler  hanımlara GÜÇLÜ KADINLAR diye diye ADAM gibi olmayı öğretmeye çalışarak    ( bunu iltifat sayan ''ben daha adamım'' diyen hanımlarımız da üzgünüm çook) bu erkekler OOOHHH! yan gelip yatıyor, sefa sürüyorlar.. Evet, güçlüyüz fakat gücümüzü evvela bu tip erkekleri ADAM etme de gösterelim olmaz mı?Çünkü biz kadınlar YÖNETİCİLİĞİ de severiz bu yönümüzü iyi ve doğru yönde kullanırsak.  Örneğin; Erkeğin ADAM, kadının da HANIMEFENDİ olması gerektiğini anlatarak ve bizzat yaşatarak BAŞLAYABİLİRİZ sevgili hanımlarrr...Ben bir örnek vereyim gerisini eminim siz anlar tatbik edersiniz...Mesela UTANMAK..yani EDEP.!!!... “İnsan olan, utanır..” dedi. “olmuş insan, utanır..” dedi diğeri.. “utanan, insan olur..” dedim. Selam ve saygılarımla
Ekleme Tarihi: 25 Ocak 2021 - Pazartesi

Ben bir hanımefendiyim.!

Söze gelince; tıpkı kadını ilahlaştırıp, taparcasına seven fakat özünde de, gerek ailevi, gerek çevresel bir takım yanlış ve eksik etkenlerin altında ezilmiş egolarını kadın üzerinde baskı ve eziyetle tatmin eden ERKEKLERE ve de kendini ARLI UTANAN bir erkek üzerinde egemen zannedip, akıllı sanan KADINLARA hitabendir bu sözlerim!!!!

....Ben bir kadın olarak kendimi erkekten daha kutsal, Erkeği de benden daha güçlü görmüyorum...Çünkü Rabbimin huzurun da erkekle aynı haklara sahip olduğum için önce ben bir insanım.. Sadece yaratılıştan fiziksel ve ruhsal bir farkımız var ve Allah bu farklı mizacımızdan dolayı hepimize ayrı ayrı görevler, roller vermiş..Dünya bir film sahnesine benzer..Herkes rolünü doğru ve güzel oynarsa iyi bir sanatçı olur ve ödülünü hem bu dünya da alır, hem ahirette..

...Genel de kadınlar ve erkekler arasında ki ilişkiler başarısız oluyor çünkü erkekler bir kadının neden daha erkek gibi olamadığını anlayamıyorlar; kadınlar da erkeklerin tıpkı kendileri gibi davranmasını bekliyorlar...Halbuki beyinlerimiz farklı şekillerde çalıştığı için farklıyız. Bu, dünyayı farklı biçimlerde algılamamıza, farklı değer ve önceliklere sahip olmamıza yol açıyor...

Buna bir de batılılaşmanın getirdiği yozlaşmış sahte mutluluk - sahte zenginlik ve sahte bilmişlik  gayretlerinin verdiği sahte cesaretleriyle insanları aldatan kişilikleri katarsak durum daha da vahim!..BU TİPİ TİP erkekler  hanımlara GÜÇLÜ KADINLAR diye diye ADAM gibi olmayı öğretmeye çalışarak 

  ( bunu iltifat sayan ''ben daha adamım'' diyen hanımlarımız da üzgünüm çook) bu erkekler OOOHHH! yan gelip yatıyor, sefa sürüyorlar..

Evet, güçlüyüz fakat gücümüzü evvela bu tip erkekleri ADAM etme de gösterelim olmaz mı?Çünkü biz kadınlar YÖNETİCİLİĞİ de severiz bu yönümüzü iyi ve doğru yönde kullanırsak.

 Örneğin;

Erkeğin ADAM, kadının da HANIMEFENDİ olması gerektiğini anlatarak ve bizzat yaşatarak BAŞLAYABİLİRİZ sevgili hanımlarrr...Ben bir örnek vereyim gerisini eminim siz anlar tatbik edersiniz...Mesela UTANMAK..yani EDEP.!!!...

İnsan olan, utanır..” dedi. “olmuş insan, utanır..” dedi diğeri.. “utanan, insan olur..” dedim.

Selam ve saygılarımla

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ehaber.tv.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.