Sema Örs
Köşe Yazarı
Sema Örs
 

Ne işe yarıyorsunuz.?

İtiraz ediyorum bu ittifakları dava gibi kabullenen kafasının içi anında satın alınmış olan bazı satılık tayfaya.. Ne işe yarıyorsunuz.? Kirası kadar maaşı olanların sırtına bunca vergi yüklenmesi haksızlıktır. Adam aylık beyanname veriyor gideri gelirinden çok..Olmayan kazanca vergi veriyor..Türkiye'de bu durumda 27 milyon insan var..Peki bu ülkede yetim maaşı ne kadar haberiniz var mı.?  --Bir evde: Engelli maaşı- Bakım maaşı- Yaşlılık maaşı- Dul maaşı... --Diğer evde,  39,733 TL  olan yoksulluk  sınırının üç katı altında emekli maaşı yada sadece kısıtlandırılmış yetim maaşı. ''TAMAM SİGORTAN VAR SENİN BAŞKA HİÇBİR HAKTAN YARARLANAMAZSIN SANA BU KADAR'' diyen bir sistem..Bu nasıl bir dengesizlik.? Bu nasıl adalet.? Haksızlık karşısında susan da dilsiz şeytandır..Vatan davası demiş size bir hak daha vermişse bu milletin tercümanı olacaksınız, hafife almayacaksınız..Bazı sözde dava adamları, öz de godoşlar var ya içimize sızmış Exeter eğitimliler..Bir zamanlar Reis bunlara hırsızlar demişti..Bank Asya'yı Ziraat Bankasına kakalamak istemişlerdi de atılmışlardı partiden..Yüzlerce exeter eğitimli bürokratlar vardı içimizde.. Neden hala duruyor bazıları? ingiliz lobisi etkisi altında kuçu kuçularını çoğaltarak milleti hem siyasal, hem dinen avutarak elini kolunu sallıya sallıya hüküm sürmeye devam ediyorlar..Kendileri bile inanmışlar-inandırılmışlar kurulan düzeneğe ki imanı elden gitmiş haberi yok.! ''Başka çare yok diyor, ne yapalım.'' Artık bu işinize geldiği gibi savunduğunuz ekonomi sistemine bakın peygamberimiz ne diyor; Faiz yiyene, yedirene, faiz muamelesini yazan kimseye ve bu muamelenin şahitlerine lanet ediyor! ve: ‘Onlar günahta eşittir!’ buyuruyor.” Ayrıca; Bakara Sûresi; 275 - 279 "Faiz yiyenler, kıyâmet günü kabirlerinden, başka türlü değil, ancak şeytan çarpmış kimselerin cinnet nöbetinden kalktığı gibi kalkacaklardır. Bunun sebebi, “Alış-veriş de tıpkı faiz gibidir” demeleridir. Halbuki Allah, alış-verişi helâl, faizi haram kılmıştır. Her kime Rabbinden bir öğüt gelir de faizcilikten vazgeçerse, önceden aldıkları kendisine aittir. Artık onun hakkındaki kararı Allah verecektir. Kim de yeniden faizciliğe dönerse, işte onlar cehennemin yoldaşlarıdır ve orada ebedî kalacaklardır." Şimdi, Reis'in bütün çabalarına rağmen, faizi yükselterek bu milletin sırtına vergiyi yükleyenlere helal olsun diyelim mi?  Helal olsun yesinler..Yesinler ki cehennemi doldursunlar, mazlumlara yer kalmasın..!
Ekleme Tarihi: 08 Eylül 2023 - Cuma

Ne işe yarıyorsunuz.?

İtiraz ediyorum bu ittifakları dava gibi kabullenen kafasının içi anında satın alınmış olan bazı satılık tayfaya..
Ne işe yarıyorsunuz.?

Kirası kadar maaşı olanların sırtına bunca vergi yüklenmesi haksızlıktır. Adam aylık beyanname veriyor gideri gelirinden çok..Olmayan kazanca vergi veriyor..Türkiye'de bu durumda 27 milyon insan var..Peki bu ülkede yetim maaşı ne kadar haberiniz var mı.? 

--Bir evde: Engelli maaşı- Bakım maaşı- Yaşlılık maaşı- Dul maaşı...

--Diğer evde,  39,733 TL  olan yoksulluk  sınırının üç katı altında emekli maaşı yada sadece kısıtlandırılmış yetim maaşı.
''TAMAM SİGORTAN VAR SENİN BAŞKA HİÇBİR HAKTAN YARARLANAMAZSIN SANA BU KADAR'' diyen bir sistem..Bu nasıl bir dengesizlik.? Bu nasıl adalet.?

Haksızlık karşısında susan da dilsiz şeytandır..Vatan davası demiş size bir hak daha vermişse bu milletin tercümanı olacaksınız, hafife almayacaksınız..Bazı sözde dava adamları, öz de godoşlar var ya içimize sızmış Exeter eğitimliler..Bir zamanlar Reis bunlara hırsızlar demişti..Bank Asya'yı Ziraat Bankasına kakalamak istemişlerdi de atılmışlardı partiden..Yüzlerce exeter eğitimli bürokratlar vardı içimizde.. Neden hala duruyor bazıları? ingiliz lobisi etkisi altında kuçu kuçularını çoğaltarak milleti hem siyasal, hem dinen avutarak elini kolunu sallıya sallıya hüküm sürmeye devam ediyorlar..Kendileri bile inanmışlar-inandırılmışlar kurulan düzeneğe ki imanı elden gitmiş haberi yok.! ''Başka çare yok diyor, ne yapalım.'' Artık bu işinize geldiği gibi savunduğunuz ekonomi sistemine bakın peygamberimiz ne diyor;

Faiz yiyene, yedirene, faiz muamelesini yazan kimseye ve bu muamelenin şahitlerine lanet ediyor! ve:
‘Onlar günahta eşittir!’ buyuruyor.”
Ayrıca;

Bakara Sûresi; 275 - 279

"Faiz yiyenler, kıyâmet günü kabirlerinden, başka türlü değil, ancak şeytan çarpmış kimselerin cinnet nöbetinden kalktığı gibi kalkacaklardır. Bunun sebebi, “Alış-veriş de tıpkı faiz gibidir” demeleridir. Halbuki Allah, alış-verişi helâl, faizi haram kılmıştır. Her kime Rabbinden bir öğüt gelir de faizcilikten vazgeçerse, önceden aldıkları kendisine aittir. Artık onun hakkındaki kararı Allah verecektir. Kim de yeniden faizciliğe dönerse, işte onlar cehennemin yoldaşlarıdır ve orada ebedî kalacaklardır."

Şimdi, Reis'in bütün çabalarına rağmen, faizi yükselterek bu milletin sırtına vergiyi yükleyenlere helal olsun diyelim mi?
 Helal olsun yesinler..Yesinler ki cehennemi doldursunlar, mazlumlara yer kalmasın..!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ehaber.tv.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.