ZEKİ DAĞ (Gazeteci-yazar)
Köşe Yazarı
ZEKİ DAĞ (Gazeteci-yazar)
 

Ben ölürsem....

Güzel Dostlara Selam Olsun Ben ölürsem mezarımın başına yüzü olanlar gelsin, unutma bir gün sende öleceksin. Yüzsüzler her yere giderler ve bunlarda zaten yüz yoktur. İnsanların gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar zaten. Yalan; yalancı. Gerçeğin farkında olduğu halde, gerçeği çarptırma işi. Herkesin her hangi bir sebeple başvurduğu, dünyayı donattığı yalan… İnsanlık tarihi boyunca yalan “kötü-ahlâksızlık-zararlı” olarak görülse de daha bir gelişerek hayatımızın içinde yer alıyor. Tüm dinlerde ve tüm toplumlarda yasaklanmış olmasına rağmen eğitimlisinden cahiline tüm insanların kullandığı bir yöntemdir.    Yüzsüzler Kesinlikle Mezarımın Başına Gelmesinler, Azrail başınızın ucuna gelince vay halinize derim. Biz iyilik yaptık Allah için, ya siz ve sizler, hep yalan ve dedikodu yaptınız. Yarın ölüm gelince beni arayacaksınız ne çare geç olacaktır. Hesap gününü unutma. Hesap günü kapılar açılınca vay halinize yalancılar ve dedikoducular vay halinize.  Kimi zaman eleştiri, reddedilme ve ceza gibi şeylerin verdiği korkulardan kaçmak için yalan söylenir. Bazen de kendimizi öne çıkarmak, kendimizi korumak, başkalarına zalimlik yapmak, kibar görünmek adına da söylenir. Birinin onayına ihtiyaç duyulduğunda, bir çıkar sağlamak için bile söylenir. Türlü türlü sebeplerle yalan söylemeyi alışkanlık haline getiren insanlar vardır. Anlamsız sebeplerle yalan söyleme ihtiyacı duyarlar. Yalanın Dedikodusu Olanlar, Mezarımın Başına Gelmesinler, yalanıcınızın sonu derenin dibidir. Sen iyilik yaparsın onlar sana kötülük yaparlar. Sene onları topluma kazandırışınız onlar senin arkada yalan ve dedikodu yaparlar. Allah büyüktür gün gelince mutlaka herke hesap verecektir. Hiç kimsenin ahı kimseye kalmaz dostum. Yalan öğrenilir.   
Ekleme Tarihi: 06 Eylül 2024 - Cuma

Ben ölürsem....

Güzel Dostlara Selam Olsun

Ben ölürsem mezarımın başına yüzü olanlar gelsin, unutma bir gün sende öleceksin. Yüzsüzler her yere giderler ve bunlarda zaten yüz yoktur. İnsanların gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar zaten. Yalan; yalancı. Gerçeğin farkında olduğu halde, gerçeği çarptırma işi. Herkesin her hangi bir sebeple başvurduğu, dünyayı donattığı yalan…

İnsanlık tarihi boyunca yalan “kötü-ahlâksızlık-zararlı” olarak görülse de daha bir gelişerek hayatımızın içinde yer alıyor. Tüm dinlerde ve tüm toplumlarda yasaklanmış olmasına rağmen eğitimlisinden cahiline tüm insanların kullandığı bir yöntemdir.
 
 Yüzsüzler Kesinlikle Mezarımın Başına Gelmesinler, Azrail başınızın ucuna gelince vay halinize derim. Biz iyilik yaptık Allah için, ya siz ve sizler, hep yalan ve dedikodu yaptınız. Yarın ölüm gelince beni arayacaksınız ne çare geç olacaktır. Hesap gününü unutma. Hesap günü kapılar açılınca vay halinize yalancılar ve dedikoducular vay halinize. 

Kimi zaman eleştiri, reddedilme ve ceza gibi şeylerin verdiği korkulardan kaçmak için yalan söylenir. Bazen de kendimizi öne çıkarmak, kendimizi korumak, başkalarına zalimlik yapmak, kibar görünmek adına da söylenir. Birinin onayına ihtiyaç duyulduğunda, bir çıkar sağlamak için bile söylenir. Türlü türlü sebeplerle yalan söylemeyi alışkanlık haline getiren insanlar vardır. Anlamsız sebeplerle yalan söyleme ihtiyacı duyarlar.

Yalanın Dedikodusu Olanlar, Mezarımın Başına Gelmesinler, yalanıcınızın sonu derenin dibidir. Sen iyilik yaparsın onlar sana kötülük yaparlar. Sene onları topluma kazandırışınız onlar senin arkada yalan ve dedikodu yaparlar. Allah büyüktür gün gelince mutlaka herke hesap verecektir. Hiç kimsenin ahı kimseye kalmaz dostum. Yalan öğrenilir. 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ehaber.tv.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.