Yemek sonrası uyku bastırması diyabet belirtisi

SAĞLIK (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.11.2024 - 09:30, Güncelleme: 14.11.2024 - 09:17
 

Yemek sonrası uyku bastırması diyabet belirtisi

Yemek sonrası uyku bastırması diyabet belirtisi
Yemek sonrası gelen uyku bastırması hali diyabet belirtisi olarak değerlendiriliyor. Dr. Öğretim Üyesi Selçuk Sezikli, halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabetin belirtilerinin arasında yemek sonrası gelen uyku bastırması halinin de bulunduğunu açıkladı.Özel Amasya Kolmed Hastanesi İç Hastalıkları Kliniğinde görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Sezikli, insülin yokluğu ve yetersizliği durumunda kan şekerinin yükselmesiyle ortaya çıkan diyabetin belirtileri arasında aşırı susama hissi, ağızda kuruma, yemek sonrası gelen uyku hali, yorgunluk, sık idrara çıkma ile bu belirtilerle olan kilo kaybı ve görmede bulanıklık gibi durumların bulunduğunu vurguladı.Tip 1 diyabetin doğuştan insülin yetersizliğinin ortaya çıkardığı bir durumken Tip 2 diyabetin ise insülin direnciyle daha sonradan meydana geldiğine değinen Sezikli, “Diyabet tedavisinde ilk önce yaşam tarzı değişikliği, beslenme alışkanlıkları düzenlenmesi, diyet, egzersiz ve bunun dışında medikal tedavi ile ilaçlar yada insülin uygulanmaktadır. Uzun süren ve kontrol edilmeyen diyabet göz, böbrek, kalp, beyin, ayak sinir ve damarları gibi birçok bölgeyi etkileyebilmektedir. O yüzden erken tanı önemlidir” diye konuştu.
Yemek sonrası uyku bastırması diyabet belirtisi
Yemek sonrası gelen uyku bastırması hali diyabet belirtisi olarak değerlendiriliyor. Dr. Öğretim Üyesi Selçuk Sezikli, halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabetin belirtilerinin arasında yemek sonrası gelen uyku bastırması halinin de bulunduğunu açıkladı.
Özel Amasya Kolmed Hastanesi İç Hastalıkları Kliniğinde görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Sezikli, insülin yokluğu ve yetersizliği durumunda kan şekerinin yükselmesiyle ortaya çıkan diyabetin belirtileri arasında aşırı susama hissi, ağızda kuruma, yemek sonrası gelen uyku hali, yorgunluk, sık idrara çıkma ile bu belirtilerle olan kilo kaybı ve görmede bulanıklık gibi durumların bulunduğunu vurguladı.
Tip 1 diyabetin doğuştan insülin yetersizliğinin ortaya çıkardığı bir durumken Tip 2 diyabetin ise insülin direnciyle daha sonradan meydana geldiğine değinen Sezikli, “Diyabet tedavisinde ilk önce yaşam tarzı değişikliği, beslenme alışkanlıkları düzenlenmesi, diyet, egzersiz ve bunun dışında medikal tedavi ile ilaçlar yada insülin uygulanmaktadır. Uzun süren ve kontrol edilmeyen diyabet göz, böbrek, kalp, beyin, ayak sinir ve damarları gibi birçok bölgeyi etkileyebilmektedir. O yüzden erken tanı önemlidir” diye konuştu.

Amasya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ehaber.tv.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.