Antik yerleşim yer: Hera’nın Şehri

KÜLTÜR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.12.2023 - 16:00, Güncelleme: 06.12.2023 - 15:40
 

Antik yerleşim yer: Hera’nın Şehri

Antik yerleşim yer: Hera’nın Şehri
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Süleymanpaşa ilçesi Karaevli Mahallesi’ndeki Heraion-Teikhos (Hera’nın Şehri) Antik Kenti’ni ziyaret ederek, antik kent hakkında bilgi aldı.Arkeolojik kazı çalışması yapılan alanda incelemelerde bulunan Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, İstanbul Rumeli Üniversitesi Arkeolojik Araştırmalar Ofisi Koordinatörü ve Kazı Başkanı Prof. Dr. Neşe Atik’ten kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı.Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu da eşlik etti.Kültür katları gün ışığına çıktıİstanbul-Tekirdağ kara yolu üzerinde, Tekirdağ’a 10 kilometre uzaklıkta bulunan bir Trak antik yerleşimi olan Heraion-Teikhos’ta yapılan yüzey araştırmaları ve kazı çalışmaları, kentin MÖ 2000’den itibaren, MS 13’üncü yüzyılın sonuna kadar kesintisiz iskan edildiğini gösterdi. Heraion-Teikhos kazılarında bulunan taş el baltaları, el yapımı pişmiş toprak kaplar vb. buluntular, Tunç ve Demir Devri buluntuları olarak biliniyor. Höyük şeklindeki yerleşimin akropolünde sürdürülen kazı çalışmaları, MÖ 6’ncı yüzyıldan, MS 1’inci yüzyıla kadar kültür katlarının gün ışığına çıkmasını sağladı.
Antik yerleşim yer: Hera’nın Şehri
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Süleymanpaşa ilçesi Karaevli Mahallesi’ndeki Heraion-Teikhos (Hera’nın Şehri) Antik Kenti’ni ziyaret ederek, antik kent hakkında bilgi aldı.
Arkeolojik kazı çalışması yapılan alanda incelemelerde bulunan Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, İstanbul Rumeli Üniversitesi Arkeolojik Araştırmalar Ofisi Koordinatörü ve Kazı Başkanı Prof. Dr. Neşe Atik’ten kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu da eşlik etti.

Kültür katları gün ışığına çıktı
İstanbul-Tekirdağ kara yolu üzerinde, Tekirdağ’a 10 kilometre uzaklıkta bulunan bir Trak antik yerleşimi olan Heraion-Teikhos’ta yapılan yüzey araştırmaları ve kazı çalışmaları, kentin MÖ 2000’den itibaren, MS 13’üncü yüzyılın sonuna kadar kesintisiz iskan edildiğini gösterdi. Heraion-Teikhos kazılarında bulunan taş el baltaları, el yapımı pişmiş toprak kaplar vb. buluntular, Tunç ve Demir Devri buluntuları olarak biliniyor. Höyük şeklindeki yerleşimin akropolünde sürdürülen kazı çalışmaları, MÖ 6’ncı yüzyıldan, MS 1’inci yüzyıla kadar kültür katlarının gün ışığına çıkmasını sağladı.

Tekirdağ HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ehaber.tv.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.