Etnografya Müzesi ziyaretçilerini unutulmaz bir tarih yolculuğuna çıkartıyor

KÜLTÜR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.09.2024 - 13:30, Güncelleme: 16.09.2024 - 13:19
 

Etnografya Müzesi ziyaretçilerini unutulmaz bir tarih yolculuğuna çıkartıyor

Etnografya Müzesi ziyaretçilerini unutulmaz bir tarih yolculuğuna çıkartıyor
Erzincan’ın turizmde öncü ilçelerinden Kemaliye’deki Etnografya Müzesi, ziyaretlerini geçmişe götürüyor.Etnografik eşya ve folklorik kıyafetlerin sergilendiği Erzincan Kemaliye’deki Etnografya Müzesi tarihi binasıyla tarih severlere kapılarını açıyor.Kemaliyeli vatandaşların bağışları ile toplanan tüm etnografik eşyalar, müze ziyaretçilerine ilçenin engin kültürü hakkında bilgi veriyor, geçmişi günümüze taşıyor.Dış cephesi kesme büyük taşlardan yapılan müzenin bulunduğu tarihi binanın ne zaman yapıldığı tam olarak bilinmezken binanın pencereleri ve pencere kolları özgün mimariyi yansıtıyor. Öte yandan tarihi bina Fırat Nehrine bakan arka cephe ahşap malzemesiyle göze çarpıyor.1999 yılında restore edildiUzunca bir süre binanın alt katı Ceza ve Tutukevi olarak kullanılsa da 1999 yılında tamamını Kemaliyelilerin sağladığı maddi imkanlarla Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği kanalıyla, restorasyon yapıldı.Binanın orta katının girişinde bulunan oda, sedirle kaplanarak, Kemaliye Kültür Turizm ve Folklor Derneği’ne fasıl ve folklor gösterileri için ayrıldı. Orta katın girişinden sonra bulunan büyük salon, ara holler, bir büyük ve üç küçük odadan oluşan bölümlerinde ise etnografik eşya ve folklorik kıyafetler sergileniyor.Kemaliye Etnografya Müzesinde toplanan 600’e yakın tarihi eşya ve folklorik kıyafetler, bağışlayanların isimleriyle birlikte ışıklı camekanlar içerisinde, açıkta ve cansız mankenlerin üzerinde sergileniyor.İlçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği Kemaliye Etnografya Müzesi, ziyaretçilerini geçmişte yolculuğa çıkarıyor.
Etnografya Müzesi ziyaretçilerini unutulmaz bir tarih yolculuğuna çıkartıyor
Erzincan’ın turizmde öncü ilçelerinden Kemaliye’deki Etnografya Müzesi, ziyaretlerini geçmişe götürüyor.
Etnografik eşya ve folklorik kıyafetlerin sergilendiği Erzincan Kemaliye’deki Etnografya Müzesi tarihi binasıyla tarih severlere kapılarını açıyor.
Kemaliyeli vatandaşların bağışları ile toplanan tüm etnografik eşyalar, müze ziyaretçilerine ilçenin engin kültürü hakkında bilgi veriyor, geçmişi günümüze taşıyor.
Dış cephesi kesme büyük taşlardan yapılan müzenin bulunduğu tarihi binanın ne zaman yapıldığı tam olarak bilinmezken binanın pencereleri ve pencere kolları özgün mimariyi yansıtıyor. Öte yandan tarihi bina Fırat Nehrine bakan arka cephe ahşap malzemesiyle göze çarpıyor.
1999 yılında restore edildi
Uzunca bir süre binanın alt katı Ceza ve Tutukevi olarak kullanılsa da 1999 yılında tamamını Kemaliyelilerin sağladığı maddi imkanlarla Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliği kanalıyla, restorasyon yapıldı.
Binanın orta katının girişinde bulunan oda, sedirle kaplanarak, Kemaliye Kültür Turizm ve Folklor Derneği’ne fasıl ve folklor gösterileri için ayrıldı. Orta katın girişinden sonra bulunan büyük salon, ara holler, bir büyük ve üç küçük odadan oluşan bölümlerinde ise etnografik eşya ve folklorik kıyafetler sergileniyor.
Kemaliye Etnografya Müzesinde toplanan 600’e yakın tarihi eşya ve folklorik kıyafetler, bağışlayanların isimleriyle birlikte ışıklı camekanlar içerisinde, açıkta ve cansız mankenlerin üzerinde sergileniyor.
İlçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği Kemaliye Etnografya Müzesi, ziyaretçilerini geçmişte yolculuğa çıkarıyor.

Erzincan HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ehaber.tv.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.