El işçiliği dericiliğin son temsilcileri mesleği yaşatmaya çalışıyor

KÜLTÜR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.10.2024 - 10:02, Güncelleme: 04.10.2024 - 09:49
 

El işçiliği dericiliğin son temsilcileri mesleği yaşatmaya çalışıyor

El işçiliği dericiliğin son temsilcileri mesleği yaşatmaya çalışıyor
Niğde’de 52 yıldır dericilik yapan Abdullah Kıran, kentte el işçiliği dericilik mesleğini ayakta tutan isimlerden.Dericilik mesleğinin son temsilcilerinden olan Abdullah Kıran, 11 yaşında babasından öğrendiği mesleği Niğde Kalesi altındaki iş yerinde sürdürüyor. Babasından devraldığı zanaatı büyük bir özveriyle yapan Kıran, el işçiliği dericilik mesleğinin artık yok olmaya yüz tuttuğunu ifade etti. El işçiliği dericiliği Niğde’de ayakta tutmak için çalıştığını söyleyen Kıran’ın ürettiği ürünler hem yerel halkın hem de çevre illerden gelen müşterilerin ilgisini çekiyor. Deri malzemelerin üretim sürecinden satışına kadar her aşamasıyla bizzat ilgilenen Kıran, mesleğin geleceğinin olmadığını söyledi. Kıran; "11 yaşından beri deriyle iç içeyim. Bu işi babamdan öğrendim ve onun mirasını devam ettiriyorum. El işçiliği dericilik artık yok olmaya yüz tutmuş bir meslek ama ben elimden geldiğince yaşatmaya çalışıyorum. Yılların verdiği tecrübeyle geleneksel yöntemleri kullanarak deri ürünleri imal ediyorum. Bu mesleği yaşatmak ve gençlere aktarmak istiyorum, ancak artık bu zanaata ilgi azaldı" diyerek mesleğin geleceği konusundaki endişelerini dile getirdi.
El işçiliği dericiliğin son temsilcileri mesleği yaşatmaya çalışıyor
Niğde’de 52 yıldır dericilik yapan Abdullah Kıran, kentte el işçiliği dericilik mesleğini ayakta tutan isimlerden.
Dericilik mesleğinin son temsilcilerinden olan Abdullah Kıran, 11 yaşında babasından öğrendiği mesleği Niğde Kalesi altındaki iş yerinde sürdürüyor. Babasından devraldığı zanaatı büyük bir özveriyle yapan Kıran, el işçiliği dericilik mesleğinin artık yok olmaya yüz tuttuğunu ifade etti. El işçiliği dericiliği Niğde’de ayakta tutmak için çalıştığını söyleyen Kıran’ın ürettiği ürünler hem yerel halkın hem de çevre illerden gelen müşterilerin ilgisini çekiyor. Deri malzemelerin üretim sürecinden satışına kadar her aşamasıyla bizzat ilgilenen Kıran, mesleğin geleceğinin olmadığını söyledi. Kıran; "11 yaşından beri deriyle iç içeyim. Bu işi babamdan öğrendim ve onun mirasını devam ettiriyorum. El işçiliği dericilik artık yok olmaya yüz tutmuş bir meslek ama ben elimden geldiğince yaşatmaya çalışıyorum. Yılların verdiği tecrübeyle geleneksel yöntemleri kullanarak deri ürünleri imal ediyorum. Bu mesleği yaşatmak ve gençlere aktarmak istiyorum, ancak artık bu zanaata ilgi azaldı" diyerek mesleğin geleceği konusundaki endişelerini dile getirdi.

Niğde HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ehaber.tv.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.