Biçerdöver operatörlerinin zorlu mesaisi devam ediyor

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.10.2024 - 13:30, Güncelleme: 19.10.2024 - 13:02
 

Biçerdöver operatörlerinin zorlu mesaisi devam ediyor

Biçerdöver operatörlerinin zorlu mesaisi devam ediyor
Arpa ve buğday hasadının ardından mısır hasadına başlayan biçerdöver operatörlerinin zorlu mesaisi devam ediyor.Mayıs ayında arpa ve buğday biçimine başlayan biçerdöver operatörlerinin mesaisi, ekim ayında mısır hasadı ile devam ediyor. Mayıs ayında Şanlıurfa’da zorlu mesaiye başlayan, ardından Mardin, Diyarbakır ve Batman’da devam eden hasat operatörler, Doğu Anadolu Bölgesi’ne doğru yol alıyor. 4 ay süren zorlu arpa ve buğday biçim mesaisini bitiren operatörler, eylül ayında mısır biçimine başlıyor. 2 ay boyunca evlerinden uzak gittikleri şehirlerde mısır biçimini yapan operatörler, 6 ay devam eden zorlu gurbet mesaisinin ardında memleketlerine dönüyor.Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinden Mardin’in Mazıdağı ilçesine mısır biçimi için geldiğini söyleyen biçerdöver operatörü Ahmet Kurt, “Günde 100 ile 110 dönüm arası mısır biçiyoruz. Dönüm başı biçme fiyatı 200 ile 220 TL piyasa açılmış. Günde 100 dönüm mısır biçtiğimiz zaman 20 bin TL para alıyoruz. Aldığımız paranın yarısı mazota gidiyor" dedi.
Biçerdöver operatörlerinin zorlu mesaisi devam ediyor
Arpa ve buğday hasadının ardından mısır hasadına başlayan biçerdöver operatörlerinin zorlu mesaisi devam ediyor.
Mayıs ayında arpa ve buğday biçimine başlayan biçerdöver operatörlerinin mesaisi, ekim ayında mısır hasadı ile devam ediyor. Mayıs ayında Şanlıurfa’da zorlu mesaiye başlayan, ardından Mardin, Diyarbakır ve Batman’da devam eden hasat operatörler, Doğu Anadolu Bölgesi’ne doğru yol alıyor. 4 ay süren zorlu arpa ve buğday biçim mesaisini bitiren operatörler, eylül ayında mısır biçimine başlıyor. 2 ay boyunca evlerinden uzak gittikleri şehirlerde mısır biçimini yapan operatörler, 6 ay devam eden zorlu gurbet mesaisinin ardında memleketlerine dönüyor.
Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinden Mardin’in Mazıdağı ilçesine mısır biçimi için geldiğini söyleyen biçerdöver operatörü Ahmet Kurt, “Günde 100 ile 110 dönüm arası mısır biçiyoruz. Dönüm başı biçme fiyatı 200 ile 220 TL piyasa açılmış. Günde 100 dönüm mısır biçtiğimiz zaman 20 bin TL para alıyoruz. Aldığımız paranın yarısı mazota gidiyor" dedi.

Mardin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ehaber.tv.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.