Tekirdağ’da ilk safran hasadı yapıldı

KÜLTÜR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.11.2024 - 17:30, Güncelleme: 10.11.2024 - 17:00
 

Tekirdağ’da ilk safran hasadı yapıldı

Tekirdağ’da ilk safran hasadı yapıldı
Tekirdağ’ın Saray ilçesi Göçerler Mahallesi’nde ilk kez safran bitkisi hasadı gerçekleştirildi.Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Saray İlçesi Göçerler Mahallesi’nde safran bitkisinin ilk yıl hasadına katılarak, bu nadide bitkinin bölgedeki yetiştiriciliği üzerine önemli bilgiler paylaştı. Hasada ayrıca Saray İlçe Tarım ve Orman Müdürü, teknik personel ve safran üretimiyle uğraşan genç üreticiler katılım gösterdi. Etkinlikte, 20 dekarlık alanda safran yetiştiren üretici tarafından safran tarımı hakkında bilgi verildi.Safran, Türkiye’de daha çok İç Anadolu ve Safranbolu bölgelerinde yetiştirilen, karasal ve ılıman iklimlerde yetişen bir kültür bitkisidir. Tek yıllık toprak üstü ve çok yıllık toprak altı kısmıyla dikkat çeken safran, özellikle gıda, tekstil, kozmetik ve ilaç sanayisinde yoğun talep görüyor. Yüksek kalitesiyle tanınan safranın kalitesi, yetiştirildiği bölgeye ve iklime göre farklılık gösteriyor. Safran, rüzgardan korunmuş güney yamaçlarda, kumlu, gevşek, taşsız ve iyi drenajlı topraklarda en verimli şekilde yetişiyor. Yetiştirilmesi kolay olan bu bitki, Türkiye genelinde en çok Safranbolu bölgesinde yaygın olarak bulunuyor.
Tekirdağ’da ilk safran hasadı yapıldı
Tekirdağ’ın Saray ilçesi Göçerler Mahallesi’nde ilk kez safran bitkisi hasadı gerçekleştirildi.
Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Saray İlçesi Göçerler Mahallesi’nde safran bitkisinin ilk yıl hasadına katılarak, bu nadide bitkinin bölgedeki yetiştiriciliği üzerine önemli bilgiler paylaştı. Hasada ayrıca Saray İlçe Tarım ve Orman Müdürü, teknik personel ve safran üretimiyle uğraşan genç üreticiler katılım gösterdi. Etkinlikte, 20 dekarlık alanda safran yetiştiren üretici tarafından safran tarımı hakkında bilgi verildi.
Safran, Türkiye’de daha çok İç Anadolu ve Safranbolu bölgelerinde yetiştirilen, karasal ve ılıman iklimlerde yetişen bir kültür bitkisidir. Tek yıllık toprak üstü ve çok yıllık toprak altı kısmıyla dikkat çeken safran, özellikle gıda, tekstil, kozmetik ve ilaç sanayisinde yoğun talep görüyor. Yüksek kalitesiyle tanınan safranın kalitesi, yetiştirildiği bölgeye ve iklime göre farklılık gösteriyor. Safran, rüzgardan korunmuş güney yamaçlarda, kumlu, gevşek, taşsız ve iyi drenajlı topraklarda en verimli şekilde yetişiyor. Yetiştirilmesi kolay olan bu bitki, Türkiye genelinde en çok Safranbolu bölgesinde yaygın olarak bulunuyor.

Tekirdağ HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ehaber.tv.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.