Ankara'da TUSAŞ tesislerine saldırı: Dört ölü, 14 yaralı

EKONOMİ (EHA) - ehaber.tv.tr | 23.10.2024 - 20:24, Güncelleme: 23.10.2024 - 20:24
 

Ankara'da TUSAŞ tesislerine saldırı: Dört ölü, 14 yaralı

ehaber/EHA
Ankara'da TUSAŞ tesislerine saldırı: Dört ölü, 14 yaralı Kaynak,Getty Images Saldırının ardından TUSAŞ tesisleri çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine 15.30'da bir saldırı düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından yaptığı paylaşımda, "TUSAŞ Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir" dedi. Yerlikaya, biri erkek, biri kadın iki saldırganın etkisiz hale getirildiğini söyledi. Olayda dört kişinin öldüğünü, üçü ağır 14 kişinin yaralandığını açıkladı. TUSAŞ tesislerinde 15:30 sularında patlama ve silah seslerinin duyulmasının ardından personel sığınaklara yönlendirilmişti. Saldırı üzerine Meclis Genel Kurulu'nda oturuma ara verilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili adli soruşturma başlatıldı, bir başsavcıvekili ve sekiz cumhuriyet savcısı görevlendirildi. Yerlikaya, "Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız" uyarısında bulundu. İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden de benzer bir uyarı geldi. Kaynak,Getty Images TUSAŞ çalışanlarının yakınları gelişmeleri endişeyle bekledi.
ehaber/EHA

Ankara'da TUSAŞ tesislerine saldırı: Dört ölü, 14 yaralı

Güvenlik personeli

Kaynak,Getty Images

Saldırının ardından TUSAŞ tesisleri çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine 15.30'da bir saldırı düzenlendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından yaptığı paylaşımda, "TUSAŞ Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir" dedi.

Yerlikaya, biri erkek, biri kadın iki saldırganın etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Olayda dört kişinin öldüğünü, üçü ağır 14 kişinin yaralandığını açıkladı.

TUSAŞ tesislerinde 15:30 sularında patlama ve silah seslerinin duyulmasının ardından personel sığınaklara yönlendirilmişti.

Saldırı üzerine Meclis Genel Kurulu'nda oturuma ara verilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili adli soruşturma başlatıldı, bir başsavcıvekili ve sekiz cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

Yerlikaya, "Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız" uyarısında bulundu.

İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden de benzer bir uyarı geldi.

TUSAŞ çalışanlarının yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor.

Kaynak,Getty Images

TUSAŞ çalışanlarının yakınları gelişmeleri endişeyle bekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ehaber.tv.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.