Erzurum’da kültür ve sanat dolu bir akşam yaşandı...!

KÜLTÜR (EHA) - ehaber.tv.tr | 21.09.2024 - 00:38, Güncelleme: 21.09.2024 - 00:38
 

Erzurum’da kültür ve sanat dolu bir akşam yaşandı...!

ehaber/EHA
Erzurum’da kültür ve sanat dolu bir akşam yaşandı...! Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının organizasyonuyla bir  konser programı düzenlendi.. ehaber/Sema Örs- “Eskimeyen Türküler” adlı konser,  Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti... Bu özel gecenin Sanat Yönetmenliğini, yılların eskitemediği sanatçı ''Türkü Baba'' Mehmet Çalmaşur yaptı.. Sunuculuğunu Yakup Çağlayan'ın yaptığı konserde; Bağlama ustası Said Gülebenzer, Şahin Sarıgül,  Metin Sümerli, Mehmet Aksakal, Orhan Pullu ve Rahmi Çubukçu dan oluşan orkestra eşliğinde  Solistler; Asude Şeker, Metin Kara ve Cihan Şengül gibi değerli sanatçılar sahne alarak her yöreden eserler seslendirdiler..  İbrahim Erkal Dadaş Kültür Merkezinde düzenlenen konser etkinliği, Türk halk müziğinin unutulmaz eserlerini dinleyicilerle buluşturdu, duygusal anlar yaşattı.. Bu kültürel etkinlik, geleneksel Türk müziğinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıyor. 
ehaber/EHA

Erzurum’da kültür ve sanat dolu bir akşam yaşandı...!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının organizasyonuyla bir  konser programı düzenlendi..

ehaber/Sema Örs- “Eskimeyen Türküler” adlı konser,  Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti... Bu özel gecenin Sanat Yönetmenliğini, yılların eskitemediği sanatçı '' Türkü Baba'' Mehmet Çalmaşur yaptı..

Sunuculuğunu Yakup Çağlayan'ın yaptığı konserde;

Bağlama ustası Said Gülebenzer, Şahin Sarıgül,  Metin Sümerli, Mehmet Aksakal, Orhan Pullu ve Rahmi Çubukçu dan oluşan orkestra eşliğinde  Solistler;

Asude Şeker, Metin Kara ve Cihan Şengül gibi değerli sanatçılar sahne alarak her yöreden eserler seslendirdiler.. 

İbrahim Erkal Dadaş Kültür Merkezinde düzenlenen konser etkinliği, Türk halk müziğinin unutulmaz eserlerini dinleyicilerle buluşturdu, duygusal anlar yaşattı..

Bu kültürel etkinlik, geleneksel Türk müziğinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıyor. 

Erzurum HABERİ

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ehaber.tv.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.