Kırklareli’nde Boşnak ve Pomak lezzetleri sergilendi

KÜLTÜR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.09.2024 - 17:31, Güncelleme: 20.09.2024 - 16:32
 

Kırklareli’nde Boşnak ve Pomak lezzetleri sergilendi

Kırklareli’nde Boşnak ve Pomak lezzetleri sergilendi
Kırklareli 15. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri çerçevesinde Boşnak ve Pomaklar lezzetleri tanıtıldı.Kırklareli’nde bu yıl 15’incisi düzenlenen "Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri" çerçevesinde Boşnak ve Pomaklara özgü tatlı ve yemekler tanıtıldı. Bir otelin bahçesinde gerçekleşen etkinlikte göçmen böreği de denilen “dizmana”, tavuk butlarının haşlanıp pilavla servis edildiği “kapama”, mısır unuyla yapılan pekmezle tüketilen “kaçamak” ve coğrafi işaretli Pomak baklavası da denilen “brakana” tatlısı yapıldı.Yapılan tatlı ve yemeklerin her aşaması katılımcılara anlatıldı.Etkinliğin sonunda tatlı ve yemekler katılımcılara ikram edildi.
Kırklareli’nde Boşnak ve Pomak lezzetleri sergilendi
Kırklareli 15. Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri çerçevesinde Boşnak ve Pomaklar lezzetleri tanıtıldı.
Kırklareli’nde bu yıl 15’incisi düzenlenen "Yayla, Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri" çerçevesinde Boşnak ve Pomaklara özgü tatlı ve yemekler tanıtıldı. Bir otelin bahçesinde gerçekleşen etkinlikte göçmen böreği de denilen “dizmana”, tavuk butlarının haşlanıp pilavla servis edildiği “kapama”, mısır unuyla yapılan pekmezle tüketilen “kaçamak” ve coğrafi işaretli Pomak baklavası da denilen “brakana” tatlısı yapıldı.
Yapılan tatlı ve yemeklerin her aşaması katılımcılara anlatıldı.
Etkinliğin sonunda tatlı ve yemekler katılımcılara ikram edildi.

Kırklareli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ehaber.tv.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.