Iğdır’da "Ahilik Kültürü Haftası" programı düzenlendi

KÜLTÜR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.09.2024 - 17:31, Güncelleme: 24.09.2024 - 17:06
 

Iğdır’da "Ahilik Kültürü Haftası" programı düzenlendi

Iğdır’da "Ahilik Kültürü Haftası" programı düzenlendi
37. Ahilik Haftası kutlama programı çerçevesinde Iğdır’da kutlama programı düzenlendi.37. Ahilik Haftası kutlama programları çerçevesinde Iğdır Kültür merkezinde kutlama programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda yapılan konuşmalarda Ahiliğin önemi anlatıldı. Ahilik teşkilatının dünyanın ilk sivil toplum örgütlenmesi olduğunu söyleyen Iğdır Ticaret İl Müdür Vekili Mücahit Yalçın, “81 ilimizde kutlanan Ahilik Haftası bu yıl ilimizde düzenlenen çeşitli programlarla kutlanmaktadır. 13. yüzyılda Ahi Evran Veli tarafından dünyanın ilk sivil toplum örgütlenmesi olarak kabul edilen Ahilik Teşkilatı bir taraftan ticareti düzenlerken bir taraftan da sanatkarların ahlak, doğruluk ve merhamet yönlerinde yetiştiren bir teşkilatlanmadır. Arapça kardeşlik anlamına gelen ahi sözcüğünü teşkilatın adı olarak kabul eden anlayışın temelinde birlik ve beraberlik vardır” dedi.Programda katılımcılara ahilik pilavı ikramında bulunuldu.
Iğdır’da "Ahilik Kültürü Haftası" programı düzenlendi
37. Ahilik Haftası kutlama programı çerçevesinde Iğdır’da kutlama programı düzenlendi.
37. Ahilik Haftası kutlama programları çerçevesinde Iğdır Kültür merkezinde kutlama programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda yapılan konuşmalarda Ahiliğin önemi anlatıldı. Ahilik teşkilatının dünyanın ilk sivil toplum örgütlenmesi olduğunu söyleyen Iğdır Ticaret İl Müdür Vekili Mücahit Yalçın, “81 ilimizde kutlanan Ahilik Haftası bu yıl ilimizde düzenlenen çeşitli programlarla kutlanmaktadır. 13. yüzyılda Ahi Evran Veli tarafından dünyanın ilk sivil toplum örgütlenmesi olarak kabul edilen Ahilik Teşkilatı bir taraftan ticareti düzenlerken bir taraftan da sanatkarların ahlak, doğruluk ve merhamet yönlerinde yetiştiren bir teşkilatlanmadır. Arapça kardeşlik anlamına gelen ahi sözcüğünü teşkilatın adı olarak kabul eden anlayışın temelinde birlik ve beraberlik vardır” dedi.
Programda katılımcılara ahilik pilavı ikramında bulunuldu.

Iğdır HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ehaber.tv.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.