Kırşehir’de ahilik etkinliklerine davullu zurnalı davet

KÜLTÜR (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.09.2024 - 16:00, Güncelleme: 21.09.2024 - 15:28
 

Kırşehir’de ahilik etkinliklerine davullu zurnalı davet

Kırşehir’de ahilik etkinliklerine davullu zurnalı davet
Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, birlik yöneticilerinin katılımıyla şehirde esnafı 37.’si düzenlenecek Ahilik Haftası Kutlamaları’na katılmaya davet etti.Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği önünden davul zurna eşliğinde yapılan davette, esnafa Ahi Helvası dağıtımı yapılarak Türk bayrağı hediye edildi. Kutlamaların ‘Ben değil biz’ anlayışıyla yürütüldüğünü söyleyen Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, “Kutlamalar, ben değil ’biz’ anlayışıyla bayram olur. Şehirde halkın kutlamalara sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.Ahilik kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması ve dayanışma ruhunun güçlendirilmesi amacıyla her yıl kutlamalardan önce esnaf ve halk yöresel etkinliklere davul zurna eşliğinde davet ediliyor.Pazartesi günü kortej yürüyüşünü sonrasında Ahilik Haftası kutlamaları açılış programı yapılarak şehirde bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
Kırşehir’de ahilik etkinliklerine davullu zurnalı davet
Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, birlik yöneticilerinin katılımıyla şehirde esnafı 37.’si düzenlenecek Ahilik Haftası Kutlamaları’na katılmaya davet etti.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği önünden davul zurna eşliğinde yapılan davette, esnafa Ahi Helvası dağıtımı yapılarak Türk bayrağı hediye edildi. Kutlamaların ‘Ben değil biz’ anlayışıyla yürütüldüğünü söyleyen Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, “Kutlamalar, ben değil ’biz’ anlayışıyla bayram olur. Şehirde halkın kutlamalara sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.
Ahilik kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması ve dayanışma ruhunun güçlendirilmesi amacıyla her yıl kutlamalardan önce esnaf ve halk yöresel etkinliklere davul zurna eşliğinde davet ediliyor.
Pazartesi günü kortej yürüyüşünü sonrasında Ahilik Haftası kutlamaları açılış programı yapılarak şehirde bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Kırşehir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ehaber.tv.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.